Gradonačelniče Opara, GUP donosi 2.300 radnih mjesta!

01.05.2020. 15:19:00

Prije dva dana uputili smo priopćenje u kojem smo se osvrnuli na predizborno obećanje aktualnog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare da će odmah na početku mandata krenuti s razvojnim GUP-om Splita. Naravno da od toga nema ništa, baš kao što ništa nema niti od Žnjana, Dračevca, Kopilice, Istočne obale i još mnogih drugih razvojnih projekata kojima se Opara razbacivao u kampanji.

 

Ponukani mnogobrojnim upitima naših sugrađana željnih preciznih informacija vezanih uz GUP pokušat ćemo ukratko pobliže objasniti značaj GUP-a Splita.

Iskazano brojkama to bi izgledalo ovako:

 

GUP Splita

 

Površina

187.000 m²  ( 187 tisuća metara kvadratnih)

Investicije

1.600.000.000  ( 1 milijarda i 600 milijuna kuna)

PDV

315.000.000  ( 315 milijuna kuna)

Komunalni doprinos

50.000.000  ( 50 milijuna kuna)

Radna mjesta

2.300  (2 tisuće i 300)

 

Dovoljno je pogledati ove brojke i sve će nam biti jasno. Donošenjem i provođenjem GUP-a Split bi se u gospodarskom smislu preporodio, otvorila bi se mnogobrojna nova radna mjesta, a gradska blagajna bila bi punija. Gradonačelnik Opara samo treba shvatiti (u što sumnjamo) da se donošenjem GUP-a nikome ne čini šteta, već naprotiv da je to prilika da investitori, građani i Grad Split zakorače u jedno bolje i uspješnije razdoblje.

 

Potrebno je istaknuti činjenicu da gotovi dokument GUP-a stoji u ladici gradonačelnika Opare već tri godine, iako je dobio dozvole svih nadležnih ministarstava. Procedura koju treba odraditi vrlo je jednostavna, a podrazumijeva stavljanje prijedloga GUP-a na dnevni red sjednice Gradskog vijeća te usvajanje od strane istoga.

Ovim putem pitamo Gradonačelnika i njegovog koalicijskog partnera zbog čega se to još uvijek nije dogodilo.

 

Gradonačelniče Opara, Split je glavni!

 

HSP Split

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.