Grbin izbacilo Bernardića i još šestero zastupnika iz SDP-a

07.10.2021. 19:52:00

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak je odlučilo iz stranke izbaciti sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao "kolovođe pobune".

“Sedam kolega će se isključiti iz SDP-a. Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci. Predsjedništvo je donijelo odluku o opomeni preostalih sedam kolega. Osnovat će se novi saborski Klub SDP-a”, rekao je  Peđa Grbin.

“SDP kao stranka nema sukoba. Sukob je postojao samo kod pojedinaca koji nisu htjeli prihvatiti da budu dio tima”, dodao je.

Kazao je da vjeruje da za sve kolegice i kolege koji su članovi stranke, ima mjesta. “Kolega Hajduković će sam odlučiti o svom političkom putu”, naglasio je dodajući da neće prepričavati razgovore sa sjednice.

“Očekujem da će SDP iz ovoga izaći jači. Ovo je bio ružan proces, u nekim trenucima je previše zamarao dio hrvatske javnosti, a drugi dio je previše zabavljao. Tome je došao kraj”, rekao je.

Naglasio je da ih je situacija posljednjih tjedana onemogućavala u provođenju politika i borbi za prava građana.

“Odluka Glavnog odbora pokazuje kako strankom treba upravljati. Stav je jedinstven. Što se tiče odluka o isključenju, bit će na prvoj redovnoj sjednici Glavnog odbora, još ne znam kad će biti”, zaključio je.

Tko ostaje bez stranačke iskaznice?

Tako će bez stranačke iskaznice, nakon Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić ostati i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se “ponosno isključuje iz stranke”.

Ostali pobunjenici završit će s opomenom.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.