GRMOJA ODGOVORIO KAPULICI: ‘To što je Kapulica napravio nije bilo dio dogovora, on bi trebao na informativni razgovor u DORH i USKOK’

04.04.2022. 14:45:00

Nakon što je saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak rekao da se podvrgnuo poligrafskom testiranju, nakon optužbi vezanih uz “klub” iz Slovenske 9, a koje je u Točki na tjedan prije dva tjedna iznio Mostov Nikola Grmoja, odgovorio mu je sam Grmoja, objavio je N1.

Rekao je da to što je Kapulica napravio “nije bilo dio dogovora koji su javno potvrdili gostujući na N1”.

“Nije ispoštovao taj dogovor, on je bio jasan, da Mario Kapulica javno, na televiziji, pred kamerama odgovori na pitanja o povezanosti s klubom u Slovenskoj 9. On je to navodno radio u privatnom aranžmanu i prošao. Ja sam uvjeren da bi na tom testiranju prošao i Mario Banožić s tvrdnjom da je na dronu bilo 40 kilograma eksploziva”, rekao je Grmoja.

Podsjetio je javnost da je Goran Puklin, Kapuličin kum, u svom stanu čuvao više od 4 milijuna kuna iz kluba u Slovenskoj 9, istaknuo je Grmoja detalje afere.

“Kapulica ne bi trebao na poligraf da odgovara na par pitanja, nego na informativni razgovor u DORH i USKOK gdje bi trebao odgovoriti na cijeli niz pitanja. To čak i ne mora biti javno, ali preduvjet da se dogodi takav jedan informativni razgovor je da DORH i USKOK budu neovisni”, naglasio je Grmoja.

Na upit o tome je li on politički mrtvac, kako ga je nazvao Kapulica, Grmoja je odgovorio “ni slučajno! Nije ispoštovao naš dogovor”.

“Ja sam, kako sam rekao, samo naslućivao dijelove Kapuličine povezanosti. Dakle, nije svatko tko je bio u klubu u Slovenskoj 9 ujedno i kriminalac, ali nije dobro što su tamo bili. Neki koji su tamo bili su direktno povezani s aferom Janaf. Ne vjerujem nalazima koje je netko platio u privatnom aranžmanu, a siguran sam da je Mario Kapulica do grla u aferi Janaf i iza toga stojim”, naglasio je.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:screenshot/N1

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.