Hasanbegović: ‘Govor mržnje’ pretvara se u ideološku toljagu za neistomišljenike samozvanih cenzora

05.02.2021. 09:02:00

“Molim Vas gospođo Obuljen da mi kao političaru kojem su nacionalizam i sloboda temeljni postulati djelovanja i ideološkog stava razjasnite koji bi to nacionalizam i nacionalistički režim trebalo medijski kriminalizirati i koja je kompetencija činovnika i politički imenovanih članova Vijeća za elektroničke medije, pa ako hoćete i sudaca da o tome prosuđuju?”, upozorio je u ime Kluba Domovinskog pokreta saborski zastupnik dr. sc. Zlatko Hasanbegović u četvrtak tijekom rasprave o novom Zakonu o elektroničkim medijima koji je još za javnog savjetovanja, najviše pozornosti izazvalo preciznije definiranje obveze nakladnika elektroničkih publikacija za sadržaje koje generiraju korisnici, odnosno komentari čitatelja na Internetu, ali i bojazan za uvođenje cenzure, rodne ideologije i gušenje slobode govora i mišljenja.

Bivši ministar kulture Hasanbegović posebno upozorava i na “penetraciju rodne ideologije, što je i prva konkretna primjena tzv. Istanbulske konvencije”.

Izlaganje dr. sc. Hasanbegovića u nastavku pročitajte u cijelosti:

Poštovani,
Što su razlozi, ciljevi i stvarna pozadina ovoga zakonskog prijedloga koji sam po sebi uređuje jedno važno područje, ali poslovično ima tipična obilježja hrvatske zakonodavne prakse kao mješavine nomotehničke papazjanije, pravne i jezične nepismenosti, nedorečenosti i dvosmislenosti, te briselskim direktivama nadahnute, mimo stvarnih društvenih potreba, prenormiranosti tj. pokušaja zakonske regulacije i onih odnosa koje uopće nije potrebno regulirati, ili su već regulirani postojećim zakonima, a koji se ionako selektivno ili uopće ne primjenjuju.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: gs/Foto: Snimka zaslona, Fah; fotomontaža: Narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.