HASANBEGOVIĆ: “Uopće nisam antivakser, nisam ravnozemljaš, usput sam i znanstvenik”

05.07.2021. 16:24:00

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović komentirao je proces cijepljenja te planove iz Vlade da se onima koji se neće cijepiti uskrate potpore za očuvanje radnih mjesta.

Kaže, on se nije cijepio.

“Uopće nisam antivakser, imam zdrav razum, nisam ravnozemljaš, usput sam i znanstvenik. Dio ljudi ne želi se cijepiti zbog straha, ali to je manjina. Oni koji se ne žele cijepiti imaju svoje razloge. U ovom trenutku čuli smo da je cijepljeno više od 1.300.000 ljudi”, kaže Hasanbegović.

Dodaje, po njegovom je mišljenju neumjesno moralno ucjenjivati i prenositi odgovornost na poduzetnike.

“Ne postoji zakonska ni ustavna podloga za takve mjere. Oni koji govore o obaveznom cijepljenju, već se stvara medijska priprema, inače ta mjera ne postoji ni u jednoj zemlji, ukoliko ide u tom smjeru, tu mjeru je moguće uz moju skepsu vezanu za ustavnost, donijeti promjenom Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti”, rekao je u gostovanju na N1.

Osvrnuo se i na napade na sudionike Pridea nakon održavanja povorke, za koje ne krivi istupe Nikole Grmoje i Bože Petrova.

“Nismo svjedočili nemilim scenama. Svako nasilje je za osudu. Koji je kontekst tih nemilih događaja koji se uopće nisu dogodili za vrijeme povorke? Jedino što smo čuli je da su dva malodobnika zbog verbalnog delikta uhićeni i da je nad njima provedena kriminalistička istraga. Svaki eksces, ako se dogodio, treba ga ne samo osuditi, nego žurno privesti počinitelja i primjereno ga kazniti”, zaključuje Hasanbegović.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/screenshot

Izvorni autor: N1/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.