HEROJI KRAJ SOLINA: Mladi par izvukao maloljetnike iz buktinje: 'Dobili smo neku nadljudsku snagu u zadnji tren'

27.09.2021. 18:12:00

Petar i Marija uskočili su u pomoć petorici maloljetnika koji su ozlijeđeni u teškoj prometnoj nesreći kod Solina. Uspjeli su ih izvući iz auta prije nego što se u potpunosti zapalio

Petorica maloljetnika ozlijeđena su u teškoj prometnoj nesreći u naselju Rupotine pokraj Solina nešto poslije ponoći. Četvorica su teško ozlijeđena, no nisu u životnoj opasnosti. Jedan od mladića koji je upravljao vozilom je izgubio nadzor, a auto se zabio u rasvjetni stup te potom zapalio. 

Uspjeli su izaći prije nego što je vatra progutala automobil, a u tome su im pomogli Petar Gizdić (26) i njegova djevojka Marija Krištić (26) koji su se slučajno našli na mjestu nesreće. 

- Vozili smo iz smjera Klisa prema Ninčevićima i ugledali sa strane auto, između stupa i drveta. Prema položaju, mislim da su prvo udarili u drvo koje ih je odbilo na stup. Ranije smo tuda već prošli i nije bilo auta, tako da samo zaključili već kad smo prošli 50 metara da se radi o nesreći i vratili se - ispričao je Petar za Radio Dalmaciju

Mladiće su izvukli iz gorućeg automobila. Petar je ispričao kako su vidjeli u autu petero mladih ljudi. Jedan od njih je uspio proviriti iz auta, bio je krvav i zapomagao je. Petrova djevojka Marija, inače medicinska sestra, odmah je pozvala Hitnu pomoć. 

- Srećom, mirno je i staloženo reagirala - rekao je. 

24sata
Foto: Dalmacija danas

Kada se auto počeo dimiti, mladi par je počeo izvlačiti mladiće iz njega. 

- Auto je bio skroz zgnječen i trojicu koji su sjedili otraga smo lakše izvukli, iako su svi zapravo bili naslagani jedan na drugoga jer je auto stajao praktički na prvom kraju. Auto je počeo gorjeti i morali smo čim prije izvući dvojicu sa suvozačevog i vozačevog sjedala - ispričao je Petar i dodao kako su mladići bili prikliješteni zbog čega ih je bilo teže izvući. 

- Vatra je brzo buknula, imao sam osjećaj u jednom trenu da mi vatra dodiruje lice i cura je vikala da se maknem, da ćemo svi skupa izgorjeti u toj buktinji. Dobili smo neku nadljudsku snagu i izvukli smo ih u zadnji tren kroz prozor, najbolje što smo mogli - ispričao je. 

Podsjetimo, za volanom je bio 16-godišnjak koji je, kako doznajemo, uzeo ključeve od neregistriranog automobila dok je otac spavao. Trojica njegovih prijatelja su njegovi vršnjaci, dok je peti maloljetnik u dobi od 14 godina.

Izvor: 24sata/ Foto:Facebook/Instagram/Dalmacija Danas

Izvorni autor: Tina Ozmec-Ban/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.