Hoće li nadmašiti 'Generala'? Od ponedjeljka kreće nova serija o herojima Domovinskog rata

31.01.2020. 14:18:00

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak je emitirala posljednju epizodu serije 'General', koja kod dijela publike, uključujući i hrvatske branitelje, nije baš najbolje primljena.

Nakon 'Generala', HRT kreće s prikazivanjem nove serije o događajima iz Domovinskog rata.

 Riječ je o dramskoj serija koja, prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića, u četiri povezane epizode u trajanju od 52 minute donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice, najavljuje hrt.hr.

Duboko u neprijateljskom položaju jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih sukoba, pokušavaju pronaći put kući i svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe , ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.

Nestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu postali su svjesni važnosti prijateljstva, žrtovanja i ovisnosti o prvome do sebe.

Serija je u potpunosti snimljena u eksterijerima, na osamdesetak lokacija u Zadarskoj županiji. Snimanje je trajalo od 17. svibnja do 28. lipnja 2019. godine. Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko značajnih filmova ratne tematike (Živi i mrtvi, Broj 55).

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran NavojecBojan NavojecAlan KatićVedran ŽivolićMarko Cindić Filip Križan. U seriji glume i Marinko PrgaTarik FilipovićSandra LončarićMarija ŠkaričićEnis Bešlagić, Enes Vejzović.

Prva epizoda bit će emitirana u ponedjeljak, 3. veljače u 21 sat na Prvom programu HTV-a.

Uzimajući u obzir da 'General' kod dijela publike, uključujući i hrvatske branitelje, nije baš najbolje primljen, mnogi se pitaju mogu li ga Lokasovi 'Nestali' nadmašiti ili će se i ovaj put, umjesto o herojskim podvizima, opet pisati o gafovima.

Izvor: mn/hrt.hr/Direktno.hr/Foto:HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.