HOĆE LI ZBOG PUPOVCA PASTI VLADA? Plenković: ‘Ako se raspadne savez sa SDSS-om, mogući su izbori prije Nove godine’

24.09.2019. 20:05:00

Izvor iz HDZ-a ispričao je i kako su na sastanku Andrej Plenković i Gordan Jandroković apelirali na zdrav razum

Na sastanku Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”, na kojoj je Andrej Plenković pokušao objasniti zašto se članovi HDZ-a, pogotovo branitelji, ne bi trebali loviti na “mamce” Milorada Pupovca, premijer je komentirao i moguć razlaz HDZ-a i SDSS-a.

Premijer je tako rekao da bi u slučaju pada Vlade i razlaza dvije stranke, izbori bili prije Nove godine.

“Svima je nama jasno da Milorad Pupovac živi od provokacije i optužbi da je u Hrvatskoj na djelu ustašizacija, ali budemo li se hvatali za svaku njegovu tako bačenu udicu, nastat će potpuni krš i lom koji bi možda mogao završiti i padom Vlade. U tom su smjeru i Plenković i Jandroković objašnjavali pozicije zašto bi Pupovca, drugim riječima, trebalo ignorirati. Premda se svi slažemo da su njegove izjave potpuno nevjerojatne i da on provocira i pretjeruje”, kazao je jedan sudionik sastanka Zajednice branitelja “Gojko Šušak”, za Večernji list.

Zdrav razum

Izvor iz HDZ-a ispričao je i kako su na sastanku Andrej Plenković i Gordan Jandroković apelirali na zdrav razum, ali i da iz svega iznesenog Pupovac i SDSS apsolutno ostaju dio parlamentarne većine s obzirom na to da bi u suprotnom pala Vlada.

“Svi su na sastanku jasno osudili neodgovorne izjave Milorada Pupovca i tako dali do znanja da su neprihvatljive, posebno ako govorimo u kontekstu nekakvih možebitnih povijesnih ili revizionističkih odnosa.

Dakle, vrlo jasno su svi na sastanku osudili svaki oblik iznošenja neistine, odnosno eventualnih krivih konotacija protiv interesa Republike Hrvatske”, kazao je Tomo Medved, a njegove riječi potvrdio je i bojnik Miljenko Filipović, predsjednik HDZ-ove Zajednice branitelja.

Izvor: Danas.hr/Foto:Matija Habljak/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.