Hrebak nakon ogromne afere raspustio županijsku organizaciju i ogranak u Kutini: ‘Šokirala me snimka‘

07.09.2021. 21:00:00

‘Protiv Davora Kljakića još je prije dva mjeseca pokrenut postupak isključenja iz stranke‘, rekao je šef HSLS-a

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak jučer je zbog afere uhljebljivanja donio odluku da se raspusti HSLS-ova sisačkomoslavačka organizacija, ali i stranački ogranak u Kutini.

Aferu uhljebljivanje otkrio je 24 sata koji je objavio ispovijest direktorice kutinske javne tvrtke Eko Moslavina, Adrijane Cvrtile koja je priznala da je uhljebljivala niz HDZ-ovaca i HSLS-ovaca, i to na zahtjev kutinskog gradonačelnika, HDZ-ova Zlatka Babića, te Davora Kljakića koji je šef HSLS-ove Županijske organizacije. O tome su objavljeni i audiosnimka te transkripti u kojima Kljakić prijeti i naređuje direktorici Cvrtili, članici kutinskog HSLS-a, kada i koga mora sve zaposliti.

- Šokirala me snimka koju sam vidio jer to nije način na koji stranka radi. U tom HSLS-ovu ogranku, koji vodi Davor Kljakić, već mjesecima postoje tenzije, a protiv Kljakića je još prije dva mjeseca pokrenut postupak isključenja iz stranke - rekao nam je jučer Hrebak.

Dodao je da je predsjednik Statutarne komisije HSLS-a Alen Lochert za petak sazvao sjednicu na kojoj će se donijeti odluka temeljem zahtjeva za Kljakićevo isključenje. Na sve je reagirala i kutinska oporbena koalicija koja se oglasila priopćenjem u kojem su zatražili da Babić i Kljakić odmah podnesu ostavke na svoje dužnosti.

"Osuđujemo kriminalni koruptivni način upravljanja Kutinom vladajuće koalicije HDZ-HSLS! Još jednom je razotkrivena mreža trgovanja utjecajem, uhljebljivanja, uništavanja gradskih poduzeća i gradske imovine kroz "ispovijest" direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile, kojoj pružamo potporu u raskrinkavanju koruptivno-uhljebničke hobotnice u Kutini. Oporbena koalicija SDP-Hrvatski laburisti-Nezavisna grupa građana zbog otkrivenih kaznenih djela traži od gradonačelnika Kutine Zlatka Babića i predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića da odmah podnesu ostavke na svoje dužnosti. Od USKOK-a i ostalih institucija tražimo i očekujemo da dosljedno poštuju i provode hrvatske zakone", naveli su, kako su prenijeli mediji, u priopćenju.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:zvono.eu

Izvorni autor: Rozita Vuković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.