HRVATSKA DOME MOJ, TEČE LI SAVA UZVODNO ?!

03.08.2021. 20:37:00

Čestitamo Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja članovima Hrvatske vlade, gospodi saborskim zastupnicima osobito onima koji su bili hrvatski branitelji,članovima HAZU, generalskom zboru, članovima političkih stranaka, članovima HBK, i naravno članovima SDSS
Na našoj planeti evidentirano je oko 10 000 naroda , ali postoji samo 249 država, jedna od njih je i Hrvatska. Hrvatska je simbolično utemeljena, nadnevka 05. kolovoza 1995. godine, točno u podne kada se na najvećoj i najstarijoj europskih tvrđavi, onoj kninskoj, zavijorila se dvadesetmetarska hrvatska zastava. U vojnoj operaciji punog naziva „Strateška napadna operacija za oslobađanje okupiranih područja RH pod nadzorom UNPROFOR-a”, koja je trajala je četiri dana, HV je imala tempo napada u kojem je morala napredovati najmanje 800 metara po satu, kako bi za četiri dana stigla 50 kilometara, koliko su bile najdublje ciljane točke, odnosno do granice s BiH.
Naime ako niste znali, Bog je odredio kako samo 16 ljudi od 100 može ići u napad, dakle 16 posto, tu magičnu brojku dostigli su Izraelci u ratu sa Egiptom, a Hrvatski vojnici u „Oluji“ dostigli su brojku od 28 posto, i nitko ih do sada nije premašio. Napadni dio bojišnice, od Hrvatske Dubice na sjeveru do Dinare na jugu, bio je dug 630 kilometara. Američke analize ocijenile su da je „Oluja“ najveća kopnena bitka nakon Drugog svjetskog rata u Europi. Površina bojišnice je bila 11 tisuća četvornih kilometara. Ako to usporedite s Kosovom 1999. godine, površina operacije „Oluja“ bila je za tisuću kilometara veća od površine Kosova, Amerikancima je za operaciju trebalo 84 dana, a hrvatska Oluja je trajala 84 sata.
Admiral Davor Domazet Lošo, jedan od arhitekata „Oluje“ tvrdi kako je operacija bila riješena u prvih pola sata . U tih prvih pola sata, napadnute su tri primarne, plus dvije sekundarne točke, odnosno gravitacijske stožerne točke, prva točka raketiranjem radio-relejnog čvorišta na Ćelavcu uništene su sve komunikacije, druga točka uništeno je zapovjedništvo 39. korpusa u Banovskom Grabovcu, jer se odatle u operaciji Bljesak izdavala zapovijed za raketiranje Zagreba sustavom ORKAN. Ostale dvije točke bile su zapravo obrnute bojišnice kao dio plana, nije se napadalo frontalno, nego iza leđa, kako ne bi ugrozili koridore za izvlačenje. Jednom riječju „Oluja“ je zapravo čin ljubavi jer su ostavljena četiri koridora za izvlačenje neprijateljske vojske i civila. Ti koridori nisu bili štićeni od strane Hrvatske vojske, ali nisu bili ni napadani. Po etici ratovanja koju su postavila dva stratega, jedan iz doba Rima, Vegecije, i kasnije Carl von Clausewitz u svom djelu "O ratu", najveća etika ratovanja je ostaviti protivniku slobodu. I zato se Oluja proučava na mnogim školama strategije diljem svijeta.
Nakon svih ovih podataka na stranicama Hrvatskog sabora možete pročitati nastavno na ovu temu slijedeće, citat „ U skladu s odredbama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj, 5. kolovoza OBILJEŽAVA se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Blagdan je to kada se Hrvatska prisjeća 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj akciji "Oluja" oslobođen grad Knin“, završen citat.
Nažalost, to samo ne piše, nego se to tako i živi, dakle ovu veličanstvenu akciju, Hrvatska samo obilježava, i to stavljajući kao glavnu točku obilježavanja hoće li neki Milošević ići u Knin i hoće li general Medved ići u Grubore.
Nakon Oluje , mislili smo kako je došlo vrijeme otkupljenja za sve one patnje i križeve koje su nam u sto godina komunističkog terora uglavili jugoslaveni i titoljupci. Vjerovali smo kako napokon Hrvatska nema nikoga svog na drugoj strani, pristali smo zatrpati sve jame i bezdanke , sve smo oprostili, jer smo željeli da Domovina bude iznad svih nas, iznad naših karaktera , iznad svega što smo propatili. „Oluja“ je bila naša inspiracija, ništa od vas nismo tražili, predali smo vam Domovinu koja je bila čista i nevina, obranjena činom ljubavi i žrtvom onih koji nisu kalkulirali s ničim. Trebali ste samo ljubiti svoj narod, cijeniti našu žrtvu i graditi Hrvatsku u kojoj ima mjesta za svih, ali mora se ići redom Bogu, obitelji i svom narodu.
Ali vi to ne želite, odmetnuli ste se, kradete, prodajete, lažete, vrijeđate, udružili se sa crvenim, zelenim, žutim i crnim vragovima. Kada vas gledamo pitamo se, odakle ste došli, niti jedan od vas nije rođen u ranama Hrvatske, niti jedan od vaših očeva nije patio za Domovinom, još gore, svi ste djeca onih koji su do zadnjeg trena oklijevali na koju stranu obale treba pristati, ukrcali su vas u zadnji brod za Hrvatsku.
Ljubav svoga naroda, treba uvažavati i više od toga treba je moliti i tražiti, trebate znati da se stvar ovdje ne rješava izborom među vama, već poklanjanjem vjere onima koji su birali iz svojih uvjerenja. Onaj tko se tako ponaša ničim ne gubi na vrijednosti, već upravo suprotno dobiva ono što je najvažnije, povjerenje onih koji su stvorili ovu zemlju i otkupili grijehe vaših očeva i vas samih boreći se, dajući mladost, radost, zdravlje i život za Hrvatsku. Onome kome ovaj narod dodijelio funkcije u ovoj državi, imperativ mora biti čuvanje dostojanstva naroda , a ne čuvanje svog autoriteta.
Prodali ste naše snove radi svoje bijedne plaće i svojih privilegija. Mislite da ste izvukli svoje guzice svojom šutnjom, niste, samo ste izvukli svoje plače i blagomilni pogled svojih šefova, koji više vole i cijene one koji sudjeluju u ponižavanju i pljuvanju vašeg naroda, nego one koji su stavili svom narodu na raspolaganje svoje poštenje, znanje, svoju odanost i ono što je najvažnije bezuvjetnu ljubav.
Sramite se, kukavice , šarlatani, prodane duše, vi ste klasificirana hrvatska trulež. Ima jedan stih Nemčićeve pjesme koji kaže „Oprošteno jest griešnima, zulumčaru, ubojici, oprošteno je svima, svima – samo nije izdajici”.
Gospodo moćni ste, Hrvatska je pod vašim nogama, ne može vam nitko ništa, samo naprijed, dođite svi u Knin na OBILJEŽAVANJE, obucite bijele košulje, ponosno dignite svoje njuške, palite svijeće, polažite vijence, držite govore jer pobijedili ste. Samo nemojte zaboraviti kako svako trpljenje ima svoj kraj, a na tom kraju biti će vam ostavljen koridor kojim će te otići iz naših života posramljeni, crveni i prolazni baš kakvi jeste, jer narod može živjeti bez vas, ali vi ne možete živjeti bez naroda.
Istina je Sava ipak teče nizvodno!
Pa neka vam je sretan Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, Hrvatska vlado, generalski zbore, HAZU, HBK, saborski zastupnici, političari, jugoslaveni, srbi i komunjare !!!!!
Članovi udruge „Hrvatskoj za dar“

Izvor: Udruga Hrvatskoj za dar/ Foto: facebook

Izvorni autor: Udruga " Hrvatskoj Za Dar"

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.