Hrvatska izgubila od Engleske: Prvi poraz Vatrenih u povijesti na otvaranju Eura

13.06.2021. 17:10:00

Hrvatska reprezentacija poražena je od Engleske s 1:0 u 1. kolu Europskog prvenstva.

 
  •    

Hrvatska je porazom krenula na Europskom prvenstvu prvi put u povijesti. Engleska je bila bolja rezultatom 1:0, a pobjednički pogodak postigao je Raheem Sterling.

Englezi su žestoko pritisnuli na početku i već u 6. minuti Foden je pogodio stativu. Domaćin je imao odličnu priliku i u 9. minuti, no Livaković je sjajno obranio Phillipsov udarac.

U nastavku prvog dijela gledali smo "šahovsku partiju" bez većih prilika. Nažalost, Hrvatska u prvih 45 minuta nije uputila niti jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Engleska je povela u 57. minuti golom Raheema Sterlinga. Kyle Walker je sjajno proigrao Kalvina Philipsa koji je ubacio u kazneni prostor do napadača Manchester Cityja, a ovaj je sa 10-tak metara svladao Livakovića.

Do kraja susreta "Vatreni" su pokušavali izjednačiti, ali nisu ozbiljnije ugrozili engleska vrata.

Utakmica se igrala na stadionu Wembley pred 22.500 gledatelja, a sudio je Talijan Daniele Orsato.

Bio je to 11. međusobni susret "Vatrenih" i "Gordog Albiona", Engleska je slavila šest puta, Hrvatska tri puta, a dva susreta su završila bez pobjednika.

U drugom susretu iz ove skupine u ponedjeljak će u Glasgowu snage odmjeriti Škotska i Češka.

"Vatrene" u drugom kolu, 18. lipnja u Glasgowu očekuje susret protiv Češke, dok se u Londonu sastaju Engleska i Škotska.

Zadnje kolo na rasporedu je 22. lipnja, "Vatrene" će u Glasgowu igrati protiv Škotske, dok se u Londonu sastaju Češka i Engleska.

Izvor: gol.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.