Hrvatski super roboti čiste Herson od mina: 'Hvala vam, Hrvati. Zajedno do pobjede!'

20.03.2023. 10:43:00

DONACIJE DOK-INGA

DOK-ING, hrvatska firma koja je svjetski lider u robotskim sustavima za razminiranje, poslala je Ukrajini dva takva sustava, dobit će ih još šest. Sad su Ukrajinci objavili prve fotografije hrvatskih strojeva u akciji

Ruski agresori pretvorili su Herson i okolicu u minsko polje. Uklanjanje je zahtjevno, a ovim strojevima iz Hrvatske bitno ubrzavamo posao. Ovo su jedni od najboljih robotičkih sustava u svijetu i dnevno mogu očistiti područje od četiri do pet tisuća kvadrata. Hvala vam na pomoći, objavio je šef hersonske oblasti, Olesandar Prokudin, prenosi 24sata.

Ukrajini još šest ovakvih robota

Na fotografijama su robotski sustavi za razminiravanje koje je proizvela hrvatska firma DOK-ING, koji su donirani Ukrajini prije nepuna tri tjedna. Donator je bio iz Amerike, primopredaja je bila u Zagrebu.

Ukrajina će dobiti još šest hrvatskih robotskih sustava za razminiranje. 

Na primopredaji je u Zagrebu bio i predsjednik uprave DOK-ING-a Marijo Grgurinović koji je rekao kako je DOK-ING svjetski lider u robotima za razminiranje i drži 80% svjetskog tržišta, a svoje strojeve prodao je u 40-ak zemalja svijeta. 

- Ovi roboti spašavaju živote. U ovim teškim trenucima kad nemamo ni struje, vidimo tko su nam pravi prijatelji. Hvala DOK-ING-u - rekla je ukrajinska predstavnica Alina Kozlova.

Izvor: 24sata/Foto:Twitter

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.