Hrvatski trener sa reprezentacijom Irana izborio plasman na SP u Katar

27.01.2022. 18:50:00

Zbog neslaganja s izbornikom propustio je zadnje dvije utakmice, ali povratak je bio sa stilom
 
  

Danas su na rasporedu azijske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a u jednu od glavnih uloga već je uskočio hrvatski stručnjak Dragan Skočić. Bivši trener Rijeke je izbornik Irana, a današnjom je pobjedom protiv Iraka (1:0), tri kola prije kraja osigurao izravan nastup na Mundijalu.

Iran je dakle, s 19 bodova prvi u svojoj skupini, s dva boda više od drugoplasirane Južne Koreje, odnosno 10 više od trećih Ujedinjenih Arapskih Emirata, tri kola prije kraja. Maksimalnih je 9 bodova na stolu za sve, Iran UAE-u bježi za 10.. Previše.

Utakmica se igrala na Azadi stadionu u Teheranu, a u borbi za nastup na trećoj uzastopnoj svjetskoj smotri Irancima je pomogao i napadač Porta Mehdi Taremi koji je zbog neslaganja s izbornikom propustio nastupe protiv Libanona i Sirije prošlog studenog, u kojima je reprezentacija ostvarila pobjede.

Pobjedu je ostvarila i danas, i to baš njegovim pogotkom u 48. minuti. Kakav povratak u reprezentaciju...

Naime, Taremi je javno, na društvenim mrežama, kritizirao hrvatskog trenera, ali je taj nesporazum sad iza njih dvojice.

- Imam visoka očekivanja, Taremi je sjajan igrač. Drago mi je da smo naš nesporazum riješili razgovorom. Svi mi želimo najbolje reprezentaciji - poručio je Dragan Skočić prije no što će Taremi Irance odvesti na novu svjetsku smotru.

Inače, Skočić je morao slagati momčad za Irak bez napadača Sardara Azmouna (Zenit) i veznjaka Ahmada Nourollahija (Shabab Al-Ahli) koji su bili pozitivni na testiranju na COVID-19. Uz Taremija, reprezentaciji Irana zbog toga se priključio i veznjak Persepolisa Kamal Kamyabinia.

TKO SE SVE PLASIRAO NA MUNDIJAL

Katar

Njemačka

Danska

Brazil

Francuska

Belgija

HRVATSKA

Španjolska

Srbija

Engleska

Švicarska

Nizozemska

Argentina

Iran

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Goran Čičin-Mašansker

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.