HSP Split: Dragi „antifašisti“ mi se ne ponosimo zločincem Titom

16.02.2020. 20:49:00

Prije nekoliko dana u Splitu su se okupili članovi Društva Josip Broz Tito kako bi obilježili dvadeset treću godišnjicu svojeg osnivanja. U svom obraćanju medijima naglasak su stavili na to da bi svaki  narod u svijetu bio sretan i ponosan da je iznjedrio takvu ličnost kao što je Tito. S obzirom na njihovo obraćanje dužni smo se osvrnuti na gore navedeno jer istina je potpuno drugačija. Međutim, ostavljamo svakom tko pročita ovaj tekst da sam prosudi tko je zapravo bio Josip Broz Tito.

 

Prema službenim podacima relevantnih institucija, koji nažalost nisu potpuni jer tijela mnogih još uvijek nisu pronađena, Josip Broz Tito nalazi se na popisu deset najvećih masovnih ubojica i zločinaca.  Tito je na vlast došao 1945.godine i bio je doživotni predsjednik komunističke tvorevine zvana Jugoslavija. Od dolaska na vlast pa do njegove smrti u Jugoslaviji je sve bilo podređeno isključivo njemu, od medija do sportskih, kulturnih i ostalih djelatnosti.  Iako je rođen 7.svibnja,  izmislili su „Štafetu mladosti“ koja je išla kroz cijelu Jugoslaviju i  dan 25.svibnja proglasili rođendanom velikog vođe. Čak je i značajni nogometni kup cijele države nazvan Kup maršala Tita. Bezbroj je primjera koji dokazuju da se ništa nije moglo dogoditi, a da odobrenje i zadnju riječ nije dao Tito osobno. Kad želimo pronaći određene podatke o  njemu na internetu se pokraj njegova imena uvijek pojavljuje definicija da je komunistički diktator i masovni ubojica.

 

Ono po čemu se možemo sjećati Josipa Broza Tita jesu pokolj na Bleiburgu, križni putevi,  mnoge otkrivene i neotkrivene jame (Huda, Kevina, Husina...),  obračun s hrvatskim proljećarima, zloglasni logori (Goli otok, Lepoglava itd.),  ubojstva i progoni emigranata...

 

Veličanje Josipa Broz Tita znači odobravanje i podržavanje masovnih ubojstava, likvidacija političkih neistomišljenika, progona, tortura, zatvaranja, robijanja i svih metoda koje je koristio zloglasni komunistički sistem.

 

Iako je i službeno proglašen jednim od najvećih zločinaca u 20. stoljeću izgleda da još uvijek ima svoje istomišljenike i sljedbenike, a zamislite, nose naziv „antifašisti“

 

Koristimo i ovu prigodu da Vladu RH ali i ostale nadležne institucije upozorimo na primjenu europske Rezolucije kojom se zabranjuje isticanje simbola totalitarnih režima uključujuću i zloglasni komunistički režim.

S obzirom da smo članica Europske unije i kao takvi bi trebali poštivati njezine odluke uistinu nam nije jasno zbog čega državne institucije ne zabrane i javno osude ovakvo veličanje komunističkog diktatora i ubojice Josipa Broza Tita.

 

Dragi „antifašisti“ trebamo li biti sretni i ponosni što smo iznjedrili monstruma i zločinca Tita ili se trebamo ponositi tisućama onih koji su položili svoje živote u Domovinskom ratu kako bismo se riješili jugoslavenskih komunističkih okova?

Izvorni autor: HSP Split

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.