HSP: STO TISUĆA KUNA PROSLAVI UBIJANJA DJECE I TRUDNICA

23.06.2020. 20:18:00

Hrvatska stranka prava (HSP) svake godine o obljetnici četničkog ustanka u Srbu, Donjem Lapcu i općinama jugozapadne Bosne upozorava hrvatsku javnost o karakteru tog događaja i neprimjerenosti održavanja bilo kakvih skupova koji prikriveno veličaju četnički pokret u Republici Hrvatskoj, pa to činimo i ove godine preventivno.

Osobito nam je neprimjereno da se na tim događajima pojavljuju državni dužnosnici koji tim činom daju legitimitet organizatorima tog skupa u liku Milorada Pupovca i njegovog SDSS-a. Naravno uvijek smo upozoravali i na činjenicu da takav događaj i takvo okupljanje treba kazneno sankcionirati, a ne sudionike štititi kordonom policije izlažući MUP nepotrebnim troškovima.

Naglašavamo kako smo posebno ogorčeni činjenicom da HDZ-ova Vlada svom koalicijskom partneru SDSS-u Milorada Pupovca sa 100 000 kuna poreznih obveznika financira ovogodišnje okupljanje i proslavu četničkog ustanka u kojem su s lica zemlje izbrisali sve Hrvate s tog područja.

Još smo ogorčeniji činjenicom i spoznajom da su sve institucije hrvatske države za komemoraciju koju organiziraju hrvatske žrtvoslovne uduge u Boričevcu, gdje se na dostojanstven način oplakuje i žaluje za žrtvama koje su poubijali i protjerali četnički ustanici dodijelile točno 0,00 (nula) kuna.

Dok žrtvoslovne udruge praktički prose i mole novce, skupljajući donacije kako bi mogli otići u Boričevac komemorirati nevine žrtve četničkog zuluma, dotle se za četnički dernek u režiji Milorada Pupovca može izdvojiti 100 000 kuna. Takav je i odnos vlasti prema jednima i drugima, 100 000 naspram 0,00 u korist Milorada i njegove falange.

Pozivamo još jednom preventivno sve državne institucije da ne dozvole okupljanje u Srbu 27. srpnja jer isto veliča koljače, ubojice male djece i trudnica, pod krinkom nekog “ustanka”. Isto se najbolje može vidjeti na spomeniku pored crkve u Boričevcu na kojem je popis roda Ivezića koji je nestao u četničkom pohodu kojeg Milorad Pupovac slavi kao “ustanak”.

Ubijeno je 37 osoba, među kojima 12 djece u dobi od 3-14 godina, a u jame su bacane i trudnice. Pitamo cjelokupnu javnost, tko to i gdje u demokratskom svijetu 21. stoljeća može slaviti ubojice male djece i trudnica. Izgleda da je to moguće jedino u Hrvatskoj, pa je vrijeme je da se tome konačno stane na kraj!

Drago Marković, dopredsjednik HSP-a T

Izvor: Tjedno.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.