Kovač, Penava i Stier objavili broj potpisa za kandidaturu

28.02.2020. 15:06:00

Kandidati Opcije za promjene; dr. Miro Kovač, Ivan Penava, Davor Ivo Stier, Tomislav Tolušić i Milijan Brkić, potpise za kandidaturu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, predat će danas ranim u popodnevnim satima.

Najavili  su da će središnjicu stranke pohoditi nakon završetka glasovanja u Hrvatskom saboru.

Miro Kovač, kandidat ta predsjednika stranke prikupio je 17 002 potpisa. Kandidat za zamjenika predsjednika Ivan Penava dobio je 16718 potpisa, a Davor Ivo Stier 16283, Tomislav Tolušic-15976, a Milijan Brkić 16 262 potpisa.

Kandidat za potpredsjednika HDZ dr. Hrvoje Tomasović najavio je da će večeras,  između 23 i 23,30 sati, predati potrebne potpise za kandidaturu izbornom povjerenstvu stranke u njenoj središnjici.

Tomasović je najavio da će  pratnji svoga izbornog stožera zapovjednika 151. Samoborske brigade, brigadira Josipa Mahovića, Hermana Vukušića zapovjednika konvoja Nova Bila, Ivana Tomića umirovljenog časnika 4. GBR, te ostalih članova stožera.

Zanimljivu akciju izveo je Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan, koji je najavio da će danas do 12 sati odlučit  odustaje li od kandidature za potpredsjednika HDZ-a ili ne, objavio je N1.

Župan Galić je prikupio potpise i predat će ih u središnjici HDZ-a, ali neće potpisati kandidaturu nego će podržati Ivana Anušića, Plenkovićeva kandidata iz Slavonije za potpredsjednika, i samog Plenkovića kao kandidata za predsjednika HDZ-a.

Izvor: Maxportal/Foto:FaH

Izvorni autor: M. Marković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.