Humanitarna gesta Donne Vekić: Srebrna medalja iz Pariza donosi senzorski park za osječku djecu

12.08.2024. 16:45:00

SVAKA ČAST

Donna Vekić osvojenom srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Parizu donira 26 tisuća eura za osječke projekte

Donna Vekić, hrvatska tenisačica i osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, odlučila je svoju novčanu nagradu od 26 tisuća eura donirati u humanitarne svrhe. Ova hvalevrijedna gesta rezultat je Donnine dugogodišnje posvećenosti humanitarnom radu, posebno u njenom rodnom Osijeku, prenosi Direktno.hr

Naime, Donna se već godinama aktivno uključuje u različite humanitarne projekte, s posebnim naglaskom na pomoć djeci i mladima. Donirala je značajna sredstva za bolnice i organizacije koje pomažu djeci oboljeloj od najtežih bolesti, a organizirala je i nekoliko humanitarnih događaja, uključujući teniske turnire i gala večere, čiji su prihodi namijenjeni različitim humanitarnim ciljevima.

"Pripadnost i bezrezervna podrška cijele Hrvatske, a posebno mog Osijeka i Osječko-baranjske županije, dali su mi neizmjernu snagu i čeličnu volju da mom gradu donesem medalju iz Pariza. Gdje god živjela i radila, Osijek je zauvijek moj prvi, jedini i pravi dom," izjavila je Donna Vekić. Svoju je nagradu odlučila donirati osječkom Centru za odgoj i obrazovanje 'Ivan Štark', s ciljem podrške izgradnji senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju.

Gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić, pozdravio je Donninu odluku, ističući njezin sportski uspjeh i posvećenost humanitarnom radu. "Donni još jednom čestitam na borbenosti, ustrajnosti i snažnom sportskom duhu koji su je doveli do olimpijskog srebra i sve nas učinili ponosnima. Zahvaljujem i što svojim sportskim uspjesima pronosi ime Osijeka diljem svijeta i što svojim javnim djelovanjem redovito pokazuje ljubav prema rodnom gradu," rekao je Radić.

Osim toga, gradonačelnik je najavio i da će Teniski centar Osijek nositi ime Donne Vekić, kao trajni podsjetnik na njezin izvanredni sportski uspjeh i doprinos zajednici. "Ovom gestom pokazala je empatiju i prema djeci s poteškoćama u razvoju. Dobro oblikovana dječja igrališta potiču razvoj svakog djeteta, stoga nas osobito veseli što će osječka djeca dobiti svoj prvi senzorni park," dodao je Radić.

Donna Vekić je svojim sportskim i humanitarnim angažmanom postala uzor mnogima, pokazujući kako se uspjeh na terenu može pretvoriti u značajan doprinos zajednici i poticaj za daljnji razvoj grada iz kojeg potječe.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.