'HVALA TI ZEMLJO, HVALA TI MATI' VIDEO Hrvatska je dobila novu domoljubnu pjesmu, kako vam se sviđa?

08.09.2021. 14:38:00

Pjevačica Blanka Došen novu pjesmu "Hvala ti zemljo, hvala ti mati" posvetila je domovini. Predstavila ju je na ovogodišnjem festivalu pjesama Podravine i Podravlja u Pitomači, javlja Hit Records. Glazbu je napisao Stjepan Rudinski, dok je tekst napisala Draga Vranješ Vargović.

"Pjesma je posvećena domovini kroz opis ljubavi i ljepote prema majci, kćeri, sestri, prijateljici, a meni je domovina iznjedrila žene koje najviše volim, majku,  kćer i prijateljice", rekla je Blanka te dodala kako im uvijek treba prilaziti s poštovanjem i divljenjem jer su izvor našeg života i utočište.

Ovo je ujedno i Blankina prva pjesma koju je posvetila svojoj domovini,

"Dugo godina sam tražila tematiku posvećenu na tako romantičan način domovini i ovo je ujedno moja prva pjesma posvećena našoj majci roditeljici  - Hrvatskoj. Onaj tko se srami svog podrijetla i jezika, tko zaboravlja  gdje mu je dom, uz sve blago svijeta je kao ptica bez gnijezda , kao nebo bez zvijezda", zaključila je Blanka.

Izvor: Direktno

Izvorni autor: mn/foto: Privatni album

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.