HZZO UPOZORIO NA VELIKU PREVARU: Građanima stiglo upozorenje! ‘Ne nasjedajte na to odmah pozovite policiju’

07.04.2022. 18:31:00

Sve je više pokušaja prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te telefonskim putem nude masaže, pretrage, skupe aparate i preparate.

HZZO obavlja samo one poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama, a djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda, priopćili su iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Iz HZZO su također pozvali građane koji se nađu u takvoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji.

Ovih dana ponavljaju se pokušaji prevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a te telefonski nude određene usluge i proizvode.

Primjerice, jedna je osiguranica iz Zagreba prijavila kako je sa skrivenog telefonskog broja primila poziv od osobe koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a te ponudila pojas za vratnu kralježnicu, tvrdeći joj da je “baš ona jedna od tisuću ljudi koje je HZZO izabrao”. Osoba se nije željela predstaviti imenom i prezimenom te je komunicirala neljubazno i verbalno agresivno.

U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica, izvijestili su iz HZZO-a te dodali kako su u više navrata upozoravali građane da ne nasjedaju na pokušaje prevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i nude usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:HZZO

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.