IMAMO NOVI DNEVNI REKORD ZARAŽENIH: Preko 10.000, a to su samo PCR testovi

19.01.2022. 11:53:00

U posljednja 24 sata potvrđeno je 10.427 novih slučajeva zaraze koronavirusom, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Ovo je najveći dnevni broj novozaraženih od početka pandemije.

No, to su samo pozitivini rezultati koji su potvrđeni PCR testom, još se čekaju rezultati brzih testiranja.

Prošle srijede imali smo 9.894 novozaraženih, što je bio rekordan broj. Tjedan prije, 5. siječnja, potvrđeno je 8.587 slučajeva zaraze.

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović jutros je u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvoga rekao kako u toj bolnici imaju manji broj hospitaliziranih, ali da je šteta već učinjena.

Objasnio je da hospitaliziraju one koji zaista trebaju biti u bolnici na kisiku ili respiratoru i da su to većinom stariji sugrađani i prosječna dob je preko 70 godina.

– Nešto manje ih je jutros u bolnici, što je dobro. Bilo ih je jučer 224, danas 210, manje ih je na respiratoru i to je dobar znak, no svejedno je velik broj. Stariji i necijepljeni su najugroženija skupina koju hospitaliziramo i liječimo u KBC-u, rekao je.

Cijepljenje je trebalo biti provedeno prije nekoliko mjeseci i ovo što se sada događa u KBC-u Split je posljedica necijepljenja, kaže.

– Šteta je već napravljena, istaknuo je.

Napomenuo je kako kao i kod drugih velik broj osoblja ne može raditi zbog infekcije. Trenutačno je izvan pogona oko 140 djelatnika, a od toga uglavnom oko 70 medicinskih sestara ne radi.

– To nam je veliki nedostatak, KBC-u Split i bez pandemije nedostaje 350 medicinskih sestara. Sreća je da smo primali velikih broj specijalizanata, oni su nam bitno pomogli. Naša prednost je jako dobra organizacija i entuzijazam osoblja, naglasio je.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/HINA/ Tomislav PAVLEK/ tp

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.