Imoćane preplašio prilično jak potres: ‘Dobro je zdrmalo, jedan od snažnijih’

02.10.2023. 12:03:00

Danas oko 10:30 sati registriran je jači potres od 4,5 po Richteru u BiH, sedam kilometara od Gruda.

Prema EMSC-u potres je bio na dubini od osam kilometara, a prema svjedočenjima građana, bio je jak i trajao je 10-15 sekundi.

“Snažan potres”, “Dobro se treslo”, “Potres Široki, Ljubuški, Posušje…”, “Neugodno jako”, “Ljuljao je stvari”… samo su neki od komentara svjedoka potresa koji se osjetio i na području Hrvatske.

Osjetio se u Imotskom: ‘Jedan od jačih u zadnje vrijeme’

“Cijela kuća se zatresa”, “Dobro je zdrmalo, jedan od jačih u zadnje vrijeme”, “Gadno”, pišu stanovnici Imotskog. O potresu se oglasila i Seizmološka služba RH.

“Danas, 2. listopada u 10 sati i 29 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom između Sovića i Gruda u susjednoj Bosni i Hercegovini, 14 km istočno od Imotskog. Magnituda potresa iznosila je 4.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice”, pišu na Twitteru.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: EMSC

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.