IN MEMORIAM TIHOMIR BURIĆ 16. OŽUJKA 1970. - 15. STUDENOGA 1993.

16.03.2023. 10:05:00

Tihomir, sin Ane i Nikole, rođen je 16. ožujka 1970. u Splitu. Hrvat, zaručen Mirom Piteša. Njegova je prerana smrt u crno zavila obitelj: otac je, čuvši za sinovu smrt, počinio samoubojstvo.

Iza Tihomira ostala je trudna zaručnica koja je rodila sina Tihomira. Dragovoljac je Domovinskog rata u djelatnom sastavu Hrvatske vojske od 1. kolovoza 1991. godine, kao pripadnik Specijalne postrojbe Glavnog stožera Hrvatske vojske Bojne "Matija Vlačić".

S navedenom je postrojbom sudjelovao u borbenim djelovanjima na Južnom bojištu. Dana 15. studenoga 1993. godine nestao je prilikom izvršavanja borbene zadaće, a njegovi su posmrtni ostaci, zajedno s posmrtnim ostacima još četvorice suboraca, razmijenjeni 8. veljače 1994. godine. Pokopan je uz vojne počasti i oproštajne riječi suboraca na mjesnom groblju Nisko-Klis.

Za zasluge u Domovinskom ratu posmrtno je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopan, te Spomenicom domovinskog rata.

Počivao u miru Božjem!

Izvor: PDN/Foto: facebook Lustracija

Izvorni autor: Dubravko Šlat

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.