INA pod napadom hakera: 'Sve poduzimamo da otklonimo to'

16.02.2020. 18:13:00

Kako javljaju iz INA-e, opskrba tržišta je sigurna i prodaja goriva se odvija neometano. Sigurna su i sva plaćanja bez obzira na to radi li se o gotovinskom plaćanju, INA kartici ili bankovnoj kartici

Kibernetički napad na tvrtku je počeo u petak oko 22 sata i uzrokovao brojne poteškoće u radu nekih informatičkih sustava. To može utjecati na izdavanje bonova za mobitele, elektroničke vinjete te plaćanje komunalnih računa. 

Kako javljaju iz INA-e, opskrba tržišta je sigurna i prodaja goriva se odvija neometano. Sigurna su i sva plaćanja bez obzira na to radi li se o gotovinskom plaćanju, INA kartici ili bankovnoj kartici. 

- INA poduzima sve kako bi žurno otklonila poteškoće u radu sustava. Ispričavamo se našim kupcima za eventualne neugodnosti koje je ova situacija mogla prouzročiti i molimo za razumijevanje do ponovne pune uspostave sustava. O daljnjem razvoju situacije javnost će biti pravovremeno obavještena - priopćili su.

Izvor: 24sata/ Foto: INA

Izvorni autor: Tina Ozmec-Ban

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.