Inkvizitor Faktograf je stvorio jedan oblik Faktonacizma, progona znanstvenog mišljenja putem neznanstvenih i nestručnih novinara?!

30.04.2020. 09:15:00

-Političke odluke moraju donositi institucije koje su dobile mandat javnosti, pa stoga imaju političku odgovornost za nastalu situaciju. -kaže profesor V. Vrček

Inkvizitor Faktograf je stvorio jedan oblik Faktonacizma. U svom progonu građana i vijesti na Facebook postavlja se poput dva starca iz Muppeta. Oni sve znaju pa uopće ne treba se truditi nešto objaviti.

Prvo su napali dr Sladoljeva jer je doktor tvrdio da treba odmah ukinuti karantenu sa nesagledivim posljedicama. Za ismijavanje znastvenika, ocrnjavanje, pljuvanje koriste uvijek drugo mišljenje. Ako nema drugog mišljenja onda primjenjuju neke prijašnje inkriminacije tog doktora da deskriditiraju njegov stav. Radi se poremećenom gledanju na novinarstvo, koje podržava Facebook.

Poremećeno je tražiti smanjenje vidljivosti portala ili privatnog profila, ako prenose mišljenje liječnika ili znastvenika koji bez obzira na svoju prošlost imaju pravo izreći svoj stav koji može se sviđati ili ne sviđati Faktonacizmu, bliskom Sorosu i Gatesu.

Nije lažna vijest ako netko prenosi stav nekog znastvenika i to je ono najmorbidnije od te grupacije tragikomičnih likova kojima je ova država kao i Facebook dala ovlast da divljački proganja građane jer prenose stavove koji ne odgovaraju Billu Gatesu, ili nekom u Američkom veleposlanstvu ili Sorosu.

Poput Superhika Faktograf krči svoj put. Ljudi koji nisu u stanju stvoriti svoj portal i boriti se na tržištu, dobro su plaćeni od stranih interesa za uništavanje portala, znanstvenika, svojim stavovima.

Zanimljivo kako oni citiraju i brane Billa Gatesa iako se vodi sudski proces protiv njega zbog cjepiva u Indiji, ali zbog kao sumnje na liječenje raka od strane doktora Rashid Buttar na alternativni način, znači jačanjem imuniteta , njegovo mišljenje o koronavirusu je laž. I svi koji to djele njegov video šire lažu prema ovim plaćenicima.

13 puta u gotovo istoj minuti mi faktonasilnik šalje obavijest o jednom jedinom videu! 13 puta!!!
Radi se o videu dr.Wodarga! Ako faktonasilnik toliko siluje sa zabranama – znači da taj video itekako vrijedi!

Stavljanjem stigme znanstveniku, ovaj nekvalificirani medij, kao i njegov umišljeni novinar od svoje patološke umišljene veličine, poput drugih tekstova u Faktografu, gdje isto tako novinari kao teški amateri znači teški neznalice  procjenjuju što je znanstvena istina , a što ne, žele diskvalificirati nečije znanstveno mišljenje na osnovu drugog mišljenje,  koje isto tako ne mora biti točno, a to u prijevodu može značiti da potpuni amateri diskvalificiraju nečiji rad na osnovu drugog mišljenja. S tim u svezi jasno je da se takvi novinari ne bave novinarstvom i zapravo su kontroverzni manipulatori, koji ne daju znanstvenicima ni disati.

Faktograf, kao umišljeno središte političke istine ima i sve segmente da se sudski progoni zbog svjesnog ometanja znanstvene rasprave.

U ovom slučaju je ista situacija, jer umišljene tzv. novinarske amatere treba izuzeti iz znanstvene rasprave ili procjene tko i što je kontroverzan, jer tako novinari postaju teško umišljeni bolesnici koji kao neznalice tumače čak i nobelovce, provaljuju u crkve te progone svećenike kod nas, kao da su oni meritum svih stvari.

Novinar smije samo prenijeti znanstvena mišljenja i tako izvijestiti javnost. Ovdje novinari ismijavanjem nobelovca, stigmatiziranjem, prikrivaju moguću istinu. Uz njih i skupina stručnjaka napada stručnjakov  stav, baš zato je bitno da se njegovo mišljenje čuje, jer je dosta novinarskog pametovanja.

“Eppur si muove”, rekao je znanstvenik Galileo Galilei kada je krdo bilo protiv njega, krdo je bilo i protiv Tesle, danas ga svi slave, pa se pitamo otkud pravo novinarima da nam guraj zakon krda kao istinu. Ako su svi znanstvenici protiv, a jedan “za” to jedino budalama je znak kako je on kontraverzan. Pojedinci mijenjaju svijet , a ne krdo! Sjećate se sprdnje dr. Sladoljeva kada su ga inkvizitori iz Faktografa izrugivali. S kojim pravom? Danas zbog 60 navodno mrtvih od koronavirusa je upitno 30 000 radnih mjesta!

Pogledajte tu inkvizitorsku facu sa Faktografa (piše na njoj “ja sam bitan”).

Mate Knezović odvjetnik;

22. travnja  

Faktograf je internetska piratska organizacija koja ne radi po hrvatskim zakonima. Prije 10-ak dana sam im postavio upit na koji do danas nisu odgovorili nakon moje tvrdnje da se bave cenzurom i njihovog odgovora da se ne bave.

Poštovani,

Na žalost vi se bavite upravo cenzurom. Međutim, pitanje je temeljem kojeg pozitivnog propisa to činite?

Vi ste, naime, jasno ideološki opredijeljeni i predstavljate ozbiljnu smetnju slobodi javne riječi u Republici Hrvatskoj, te grubo kršite Ustav, zakonske propise RH i propise EU.

Dakle, kome vi odgovarate? Je li to facebook? Je li to neko javne vlasti tijelo u Republici Hrvatskoj ili EU?

Tko vas je ovlastio za uklanjanje pojedinih sadržaja na društvenim mrežama?

Kakvim stručnim i znanstvenim spoznajama raspolažete, te koje tijelo javne vlasti vam je dalo vlast da uklanjate određene sadržaje?

Kakvim validnim postupcima utvrđujete što je to “dezinformirajuće” u RH, a što nije “dezinformirajuće”?

Možete li, imenom i prezimenom, objaviti osobe koje utvrđuju što je točno “dezinformirajuće” u pojedinim objavama.

Koje su stručne i znanstvene kompetencije osoba koje su uklonile pojedinu objavu?

Jeste li spremni odgovarati za naknadu štete, te povredu ugleda i časti, osobama koje ste javno prozvali da “dezinformiraju” javnost?,

Jeste li spremni odgovarati za kazneno djelo klevete i druga kaznena djela zbog uklanjanja određenih sadržaja pred sudovima u RH?

Molim vas da učinite dostupnim javnosti takve odluke te takva dopuštenja prema pozitivnim propisima RH te potpišete osobu koja je isto učinila.

Ušli ste u prostor iz kojeg, bojim se, nećete moći izići bez odgovornosti.

Poštovanje!

Napisao je  odvjetnik Mate Knezović na svome profilu

HOP

Izvor: HOP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.