Ispalili četiri rakete iz Libanona, Izrael odgovorio i poručio: 'Spremni smo na svaki scenarij'

19.05.2021. 18:15:00

Projektili su ispaljeni iz Seddiqine, sela blizu libanonskog južnog grada Tyra. Izraelska vojska objavila je da je odgovorila gađajući nekoliko ciljeva u Libanonu

Četiri rakete ispaljene su u srijedu s juga Libanona na Izrael koji je odgovorio na napad, objavili su sigurnosni izvori, a prenosi 24 sata .

Projektili su ispaljeni iz Seddiqine, sela blizu libanonskog južnog grada Tyra.

Sirene su se oglasile u izraelskoj regiji Galileji, južno od grada Haife.

Izraelska vojska objavila je da je odgovorila gađajući nekoliko ciljeva u Libanonu.

- Spremni smo na svaki scenarij na svakom frontu - poručili su iz izraelske vojske.

Joe Biden poručio je izraelskom premijeru Netanyahuu da danas očekuje značajno smanjenje sukoba. Ovo je bio njihov četvrti razgovor u ovoj eskalaciji nasilja. U Jeruzalem i Ramallu u četvrtak putuje i njemački ministar vanjskih poslova na razgovore.

Razgovor dvojice čelnika uslijedio je nakon što je Netanyahu izjavio da ne može odrediti vremenski okvir za završetak sukoba koji traje više od tjedan dana.

Biden je suočen sa sve većim pritiskom, čak i od kolega demokrata, da preuzme aktivniju i više javnu ulogu u nastojanjima da se dogovori prekid vatre.

"Dvojica čelnika vodila su detaljan razgovor o događajima u Gazi, izraelskom napretku u slabljenju Hamasa i drugih terorističkih elemenata i tekućim diplomatskim nastojanjima regionalnih vlada i Sjedinjenih Država", kazala je glasnogovornica Karine Jean-Pierre novinarima.

"Predsjednik je premijeru kazao da danas očekuje značajnu deeskalaciju u smjeru prekida vatre", dodala je.

Razgovor se dogodio prije nego što je Biden napustio Washington i otputovao u Connecticut.

U sukobima Izraela i Hamasa u 10 dana poginulo je 219 Palestinaca i 12 Izraelaca.

Izvor: 24sata/Foto: AMMAR AWAD/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.