Isti skupi Mercedes vidjeli i kod Tomislavgrada prošlog vikenda? Poznati novi detalji krađe auta

09.03.2023. 20:58:00

POLICIJA PRIVELA DVOJICU

Policija Republike Srpske privela je dvojac koji je skrivao dva skupa auta u mjestu Boškovići kraj Laktaša. Osim skupocjenog Roadstera vrijednog više od 200.000 eura, zaplijenili su i BMW X5

Policajci Uprave za organizirani kriminalitet MUP-a Republike Srpske pronašli su u srijedu skupocjeni Mercedes Benz AMG GTR Roadster koji je nestao iz garaže 81-godišnjaka u Zagrebu. Automobil su, navodi policija, pronašli u mjestu Boškovići kraj Laktaša u suradnji s pripadnicima Policijske uprave Banja Luka, piše 24sata.

storyeditor/2023-03-09/ezgif_com-webp-to-jpg__2_.jpg
Foto: MUP RS

Inače, radi se o automobilu procijenjene vrijednosti više od 200.000 eura. Nije bio registriran, no prije odjave na njemu su bile švicarske tablice. Koliko je vrijedan i poseban govori i činjenica da ih je takvih proizvedeno tek 750. Nalazio se parkiran u garaži kuće vlasnika (81) u Ulici Kožinčev breg u Susedgradu. Kako je tad objavila zagrebačka policija, nepoznati provalnik u nju je ušao između 11. i 21. veljače, a ukraden je, osim auta, i vrijedan nakit.

Srpski policajci prvu su informaciju o krađi dobili preko međunarodne operativne policijske suradnje, kad su zaprimili zahtjev hrvatskog MUP-a za poduzimanje aktivnosti na pronalasku vozila.

Oba kradljivca imaju podeblji dosje 

Podatke su međusobno razdijelili MUP Republike Srpske, Federalna uprava policije, Granična policija BiH, MUP Republike Hrvatske, a sve je pokrivala i europska policija Europol. Utvrdili su kako je u krađi najvjerojatnije sudjelovala grupa lopova, koja je nakon krađe prokrijumčarila auto u BiH. Izbjegli su uspješno graničnu kontrolu te ga sakrili u selu Boškovići kraj Laktaša. Uz sudski nalog, kuću i dvorište opkolili su u srijedu oko 21 sat te su priveli i dvojicu sumnjivaca, M. Ć. i A. M.

Prema pisanju Nezavisnih novina, radi se o Milanu Ćosi, koji je godinama slovio kao vrsni kradljivac luksuznih auta na Balkanu. Osim za tu vrtu kriminala, dovodio u vezu i s paljenjem prostorije s dokazima Osnovnog suda Banjaluka 2010. Drugi uhićeni je Aleksandar Marić, također s podebljim policijskim dosjeom. Lisice na ruke stavili su im u trenutku kad su željeli luksuznu jurilicu prevesti na neku drugu lokaciju.

- Tom prilikom je, osim ukradenog Mercedesa, privremeno oduzeto i vozilo BMW X5. U tijeku je rad na dokumentiranju kaznenog djela teške krađe, a sve aktivnosti se poduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Banjoj Luci - napisali su iz MUP-a RS.

Isti model vidjeli i kraj Tomislavgrada 

Naime, isti model skupog Roadstera viđen je još prošlog vikenda na jugu BiH u mjestu Brišnik nedaleko od Tomislavgrada.

24sata
Foto: čitatelj 24sata

- Bio sam u prolazu, no vidio sam u njemu vozača. Drugi čovjek je vjerojatno bio u trgovini - ispričao nam je čitatelj. 

Izvor: 24sata/Foto:PU zagrebačka

Izvorni autor: PDN/24sata/Bogdan Blotnej

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.