Izrael započeo napade na Hezbolahove ciljeve u Libanonu, upozoreni civili da se povuku

23.09.2024. 10:11:00

Izraelska vojska izvela je nove napade na Hezbolahove položaje u Libanonu u ponedjeljak, nakon što je otkriveno da se proiranska skupina priprema za napad na Izrael, izvijestio je vojni glasnogovornik. Kontraadmiral Daniel Hagari, glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga (IDF), izjavio je da Hezbolah već godinama skriva oružje, uključujući krstareće projektile, unutar civilnih objekata u južnom Libanonu. Pozvao je stanovnike Libanona da se drže podalje od tih lokacija.

Na brifingu za medije, Hagari je prikazao snimku iz zraka na kojoj, prema njegovim riječima, operativci Hezbolaha pokušavaju lansirati krstareći projektil iz civilne kuće u Libanonu, nakon čega je izraelski zračni napad uništio metu nekoliko trenutaka prije lansiranja. "Hezbolah vas ugrožava. Ugrožava vas i vaše obitelji", izjavio je Hagari.

Na pitanje o mogućem kopnenom upadu Izraela u Libanon, Hagari je rekao kako će vojska učiniti "sve što je potrebno" kako bi se evakuirani stanovnici sjevernog Izraela sigurno vratili svojim domovima.

"Sklonite se iz opasnih zona"

Izraelska vojska pozvala je civile u Libanonu da napuste područja pod kontrolom Hezbolaha, upozorivši da će uskoro pokrenuti "opsežne precizne napade" protiv te iranske militantne skupine širom zemlje. Izraelski vojni glasnogovornik apelirao je na stanovnike libanonskih sela da prate poruke i upozorenja koja objavljuje IDF te da ih se strogo pridržavaju.

"Savjetujemo civilima iz libanonskih sela koja se nalaze u i pored zgrada i područja koje Hezbollah koristi u vojne svrhe, poput skladišta oružja, da se odmah sklone iz opasnih zona radi vlastite sigurnosti ", izjavio je Hagari, napomenuvši da će dodatna upozorenja biti izravno poslana stanovnicima Libanona.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot / X

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.