Izraelski raketni udari na Hezbollah: 50 mrtvih, preko 300 ranjenih u južnom Libanonu

23.09.2024. 13:53:00

Izraelska vojska izvela je jutros nove raketne udare na južni Libanon, ciljajući položaje militantne skupine Hezbollah. Ovi napadi uslijedili su nakon što su izraelske obavještajne službe otkrile pripreme Hezbollaha za napad na Izrael. Glasnogovornik izraelske vojske, kontraadmiral Daniel Hagari, pozvao je libanonske civile da se udalje iz područja pod kontrolom Hezbollaha.

Stanovnici južnog Libanona primili su telefonske pozive s upozorenjima da se hitno evakuiraju iz opasnih zona, dok izraelski napadi na Hezbollahove položaje postaju sve intenzivniji. U napadima je prema prvim izvješćima poginulo najmanje 50 osoba, dok je više od 300 ranjeno, uključujući djecu, žene i medicinske radnike.

Istovremeno, u Gazi, militantna skupina Hamas odbila je najnoviji prijedlog primirja, ocijenivši ga izraelski pristranim. Američki predsjednik Joe Biden upozorio je da SAD želi izbjeći širi regionalni sukob, no tenzije i dalje rastu, dok izraelska vojska nastavlja ofenzivu.

Izvor: HRT

Izvor: HRT/Foto:video screenshot

Izvorni autor: PDN/HRT/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.