IZVANREDNA KONTROLA Dvojica zaposlenika Čistoće u Splitu pali na testu za droge, dobili su izvanredan otkaz

27.07.2021. 06:30:00

Direktor Čistoće Luka Regjo potvrdio je da redovito provode kontrole zaposlenika na alkohol i narkotike i postupa u skladu s pravilnikom

Dvojica zaposlenika splitske komunalne tvrtke Čistoća pali su na testu za droge. Naime, kod njih je ustanovljena prisutnost više vrsta droga. Dobili su izvanredan otkaz.

Redovito provodimo kontrole zaposlenika na alkohol i narkotike i postupamo u skladu s pravilnikom - kazao je direktor Čistoće Lukša Regjo za Dalmatinski portal.U tri izvanredne kontrole za drogu, Čistoća je nasumice odabrala sedam ili osam zaposlenika te ih poslala na Medicinu rada. Ako se na testu vidi da je droga prisutna u organizmu, zaposlenici se šalju na Zavod za sudsku medicinu na kontrolu urina i krvi čiji nalazi imaju snagu dokaza i mogu se koristiti na sudu.

Do sada su u Čistoći imali tek manji broj slučajeva u kojima su zaposlenici bili pod utjecajem alkohola, no nitko nije ponovio to. No, ukoliko se ponovi, slijedi otkaz. Prema pravilniku, zaposlenik se, u slučaju prvog puta, šalje na niže plaćeno radno mjesto te mu se, ovisno o koncentraciji alkohola, odbija od plaće nekoliko mjeseci.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Antonela Šaponja/foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Autor: