Jandroković: HDZ ostaje s Pupovcem, “branitelji to podržavaju, stabilnost je najvažnija”

26.09.2019. 16:13:00

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u četvrtak da su članovi vladajuće koalicije na sastancima razriješili sve prijepore i jasno potvrdili da žele mandat ove Vlade odraditi do kraja.

“Mi smo kroz nekoliko zadnjih sastanaka u vrlo prijateljskoj i korektnoj atmosferi razriješili sve prijepore. Vrlo jasno smo potvrdili da želimo mandat odraditi do kraja, da nam je iznimno bitna politička stabilnost, donošenje proračuna za 2020. godinu i predsjedanje vijećem Europske unije”, rekao je Jandroković novinarima tijekom posjeta Hrvatskoj akademiji za znanost i umjetnost.

Nema ucjena u koaliciji, tražimo najbolja rješenja

Dodao je kako se predsjednik koalicijskog partnera HSLS-a Darinko Kosor ispričao na nedolasku te da tu nema nikakve političke pozadine.

Što se tiče prijetnji zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića da će izaći iz koalicije ako ne bude projekata, istaknuo je da su projekti sastavni dio svake koalicije, možda i osnovni smisao jer se tiču kvalitete života.

“Nema ucjena, razgovaramo, tražimo najbolja rješenja i to je duh koji postoji u ove tri godine. Kada bi bilo drugačije onda sasvim sigurno ne bi surađivali”, ustvrdio je Jandroković.

Nije htio arbitrirati u slučaju predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića, koji je kažnjen s 1000 kuna zbog prebrze vožnje, a sumnja se i da je bježao policiji, napomenuvši da je tu teško objektivno suditi.

“Čitao sam iz medija, izjave su kontradiktorne, ne bih se postavljao kao arbitar. Svi moramo poštivati zakone, posebno oni koji donose te zakone ili po njima sude. Vjerujem da će se u idućim danima točno vidjeti što se dogodilo, kako bismo onda svi mogli objektivno prosuđivati”, kazao je Jandroković.

Predsjednik Sabora osvrnuo se i na skoro održavanje HVIDR-inih sportskih igara invalida Domovinskog rata u Makarskoj, s obzirom na naznake da bi moglo biti prosvjeda zbog nezadovoljstva koalicijom HDZ-a s Miloradom Pupovcem.

“Siguran sam da će igre u Makarskoj proći u odličnoj atmosferi i da će svi biti zadovoljni. Čuli ste zaključak sa sastanka HDZ-ove zajednice branitelja “Gojko Šušak”, razgovarao sam s predstavnicima branitelja i dali su punu potporu Andreju Plenkoviću i Vladi. Svjesni su da je politička stabilnost iznimno bitna za razvoj Hrvatske“, kazao je Jandroković.

Vjerujem da će Šuica argumentirano odgovoriti na sva pitanja

Komentirao je treba li Dubravka Šuica, hrvatska kandidatkinja za potpredsjednicu u Europskoj komisiji, objasniti na koji je način stekla, prema navodima nekih medija, svoje veliko bogatstvo.

Izvor: Priznajem.hr/Foto:N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.