JOŠ JEDNA TRAGIČNA SMRT Pronađeno tijelo migranta u Korani, s trojicom muškaraca pokušao prijeći rijeku

10.02.2022. 19:12:00

VJERUJE SE DA SU NEZAKONITO UŠLI U ZEMLJU

Karlovačka policija pronašla je u rijeci Korane tijelo migranta iz Gambije. Vjeruje se da je s još trojicom muškaraca nezakonito ušao u Hrvatsku. Policija je u srijedu na širem području Slunja pronašla trojicu stranih državljana u lošem zdravstvenom stanju.

Pružena im je liječnička pomoć, a policija je utvrdila da se radi o državljanima Gambije koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Tijekom razgovora s njima otkriveno je da je njima bio još jedan muškarac koji je u pokušaja prelaska rijeke Korane pao u vodu. Njegovo je tijelo pronađeno u četvrtak u Korani na području Pavlovca, piše Dnevnik.hr.

Trojica Gambijaca su izrazila namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj i smješteni su u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Izvor: Direktno.hr/Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Izvorni autor: Dnevnik.hr/bl/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.