Justin Trudeau pozitivan na covid, nastavlja raditi online

31.01.2022. 18:05:00

Kanadski premijer Justin Trudeau u ponedjeljak je objavio da je pozitivan na covid-19, no da ne osjeća teže simptome te da, u skladu s pravilima idućih tjedan dana kani nastaviti raditi online.

“Osjećam se dobro i ovaj ću tjedan nastaviti raditi online u skladu s javnozdravstvenim uputama”, tvitao je Trudeau, koji je početkom siječnja primio i treću dozu cjepiva protiv koronavirusa.

Od prošlog je tjedna u samoizolaciji s obzirom na to da je jedno od njegove djece bilo pozitivno na testu na covid-19.

U ponedjeljak je iskoristio prigodu da još jedanput pozove Kanađane da se cijepe, osobito dodatnom booster dozom.

Kanadski premijer poslijepodne neće moći fizički prisustvovati aktivnostima u Donjem domu parlamenta u Ottawi, ispred kojega već dva dana demonstriraju kamiondžije i protivnici javnozdravstvenih mjera.

U subotu su tisuće ljudi i stotine kamiona blokirale središte kanadske prijestolnice prosvjedujući protiv zdravstvenih mjera i obveze cijepljenja zbog prijelaza kanadsko-američke granice.

U ožujku 2020., na samome početku pandemije, Trudeau je bio u 14-dnevnoj izolaciji nakon što je njegova supruga Sophie Grégoire Trudeau, na povratku s putovanja u London bila pozitivna na covid.

Izvor: hina/Foto:Afp

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.