Kako na utakmicu? Evo što vam treba za ulazak u Dansku

23.06.2021. 11:27:00

Hrvatska je u utorak pobijedila Škotsku 3:1 te prošla dalje i to kao drugoplasirana u skupini D. Protivnike za sljedeću utakmicu Vatreni još ne znaju, ali znaju gdje i kada igraju.

U ponedjeljak, 28. lipnja od 18 sati s drugoplasiranom iz skupine E, igrat će u Kopenhagenu. No kako uopće doći do tamo i što je sve potrebno za prelazak granice u vrijeme pandemije?

U danskim preporukama za putovanja, Hrvatska je od 12. lipnja 2021., označena žutom bojom uz preporuku “potreban pojačani oprez”. Za putovanja u Dansku iz žutih država, nije potrebno predočiti negativan COVID-19 test pri ukrcaju u zrakoplov.

Putnici koji ulaze u Dansku iz “žutih” EU/Schengen država, pa tako i Hrvatske, moraju pri ulasku predočiti jedno od navedenoga:

– Potvrdu o punoj imunizaciji cjepivom protiv Covida-19 koji je odobrila EMA, a od primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana.
– Potvrdu o preboljenju Covida-19, u razdoblju od 14 dana do 8 mjeseci prije putovanja.

Ili

– obaviti testiranje pri ulasku u Dansku.

Više informacija dostupno je na stranicama Ministarstva vanjskih poslova RH.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Hrvatska/Foto: Luka Stanzl

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.