KAKVA ČAST! ‘ŠESTI AUTOBUS’ NA KORAK DO VELIKE NAGRADE: Nominiran za najbolji film, a Pavle koji je glumio Štuku – za najbolje novo lice!

11.12.2022. 09:41:00

Upravo je započeo izbor pobjednika za jednu od najvećih nagrada u Hrvatskoj. Nagrade za Zlatni studio dijelit će se u različitim kategorijama, među kojima je i ona za najbolji film.

Vijest da je u toj kategoriji nominirana ratna drama “Šesti autobus”, a za najbolje novo lice u kazalištu i na filmu Pavle Matuško koji je u tom filmu ovjekovječio zloglasnog vukovarskog krvnika “Štuku”, posebno je oduševila redatelja Eduarda i Dominika Galića pod čijom je redateljskom, scenarijskom i producentskom palicom film i zaživio.

Šest autobus i dalje puni kina

Film koji je do sada pogledalo gotovo 30 tisuća ljudi, pobudio je i interes kod mladih naraštaja, pa se tako na stranici filma s posebnim zadovoljstvom posebno ističe organizirani odlazak u kina učenika IV gimnazije iz Zagreba koji su u pratnji razrednika i profesora povijesti o vukovarskoj ratnoj prošlosti mogli doznati na vrlo vjerodostojan način.

Naime, poznato je da se veliki dio filma temeljio na sudskim transkriptima i dokumentima, pa je u kombinaciji s istinitim pričama vukovarskih branitelja i fiktivnim dijelovima – rezultirao uistinu velikim interesom hrvatskih gledatelja.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.