Kakva hladnoća! Evo što večeras čeka Modre

18.02.2021. 11:23:00

Navečer bi temperatura mogla i debelo otići ispod -10, upaljen je narančasti meteoalarm...

Nema tko nije probao izvući pobjedu na ruskoj zimi. Od vojskovođa kroz povijest poput Napoleona, do Nijemaca u Drugom svjetskom ratu... Išlo se s jednim ciljem, uz pobjedu jasno, izvući i što manji broj žrtava. Poigrali smo se malo, u mirnodopskom je vremenu, i samo neka ono traje, pobjedu potrebno tražiti samo na sportskom terenu. Ali, zima ostaje faktor...

Dinamovi nogometaši stigli su u Krasnodar, grad na rijeci Kuban, na jugu Rusije, u srijedu poslijepodne. Trenirali su na stadionu na kojem će igrati večeras, a temperature su se strmoglavo spuštale ispod nule.

Prognostički modeli za večeras najavljuju temperaturu ispod 10 stupnjeva u minusu! Upaljeni su narančasti alarmi za snijeg i led, odnosno za lavinu te žuti za vjetar. Naleti jugoistočnjaka bit će i preko 20 kilometara na sat, što na prvi pogled možda i ne zvuči pretjerano jako, ali u kombinaciji sa zrakom koji "reže kožu" može biti itekako neugodno.

- Ne smijemo razmišljati o onome na što ne možemo utjecati. Tako je kako je, u takvim uvjetima moramo dati sve od sebe. Sigurno da će biti teško, moramo se naviknuti. Momčad koja će pokazati više želje i volje doći će do boljeg rezultata - rekao je među ostalim trener Modrih Zoran Mamić na press-konferenciji uoči utakmice.

Nedvojbeno je, budući da se u Zagrebu idućih dana najavljuju kud i kamo veće temperature i od vikenda mahom sunčano vrijeme, bit će Dinamovi nogometaši i pod utjecajem temperaturnih šokova.

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Sportske novosti/Ronald Goršić/Cropix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.