KAROLINA VIDOVIĆ KRIŠTO NIJE USPJELA: Zdravko Marić ostaje ministar financija

12.11.2021. 16:50:00

Zdravko Marić ostaje ministar financija. Za njegov opoziv u petak je glasovalo 50 zastupnika, više nego ih je potpisima – njih 34 – podržalo inicijativu, dok je protiv njegove smjene bilo 77 zastupnika.

“Ministru Mariću nije iskazano nepovjerenje”, kazao je nakon glasanja predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Karolina Vidović Krišto je pokrenula inicijativu za opoziv zbog Marićevog ljetovanja na jahti poduzetnika Blaža Pavičića.

Marić je treći ministar čije se povjerenje propitivalo u aktualnom sazivu Sabora, a prije njega test povjerenja prošli su ministri gospodarstva i zdravstva Tomislav Ćorić i Vili Beroš.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se u Plenkovićevoj Vladi traži Marićev opoziv. Tijekom koalicijske Vlade Mosta i HDZ 2017. godine, Most je odlučio podržati njegovu smjenu zbog čega se koalicija raspala, a HDZ je novu Vladu sastavio s HNS-om.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.