KOLIKO BI NOGOMETAŠA REKLO ISTINU? Oršićev gol donio je Dinamu bar malo mira

28.10.2021. 16:25:00

Bio je hladan kao alpski vrh, gotovo da je bio ljut što nije napravio ono što je zamislio

Hrvatski reprezentativac Mislav Oršić u Bijelom Brdu postigao je spektakularan pogodak iz kornera. Pogodak koji je bio iznimno važan, ne samo zbog toga što je Modrima donio četvrtfinale Kupa. Možete zamisliti što bi se dogodilo da aktualni hrvatski prvaci nisu preskočili BSK. Drvlje i kamenje letjelo bi na sve strane, tko zna bi li Damir Krznar preživio takav kiks. Prije ne, nego da...

Vjerujte, nitko ne bi pisao i govorio da u Kupu ima izenađenja, da su svojevremeno i Dugo Selo ili Naftaš Ivanić rušili Modre u tom natjecanju. Ili da je Bayern u punom sastavu u srijedu "popušio" pet "komada" od Borussije iz Mönchengladbacha. Fantastični pogodak Oršića donio je bar malo mira u plavi dom nakon tri uzastopne utakmice bez pobjede (Rijeka 3:3, Rapid 1:2, Istra 1961 1:1).

Maestralni Oršić, genijalni pogodak, čarobnjak Mislav, navođeni projektil... Mediji su se trudili što bolje oslikati majstorstvo koje je obilježilo utakmicu u Bijelom Brdu. Logično, to su pogoci koji se pamte i uvijek ostaju kao zaustavljena slika, o njima se priča do "kraja života".

Sjetite se samo onog pogotka iz kornera koji je svojevemeno Baka Slišković zabio Crvenoj zvezdi i Tomislavu Ivkoviću. Taj je pogodak ušao u legendu i o njemu će se pričati dok je svijeta i vijeka. A Oršić? On je nakon utakmice kazao da su Modri na trenizima vježbali ubacivanje na prvu stativu, a njemu je eto, lopta otišla previsoko pa je završila u golu. Dakle, priznao je kako je pogodak postigao sasvim slučajno. Uostalom, njegov govor tijela nakon što je prekinuo Dinamovu muku, dok su mu suigrači trčali u zagrljaj, sve je rekao. Bio je hladan kao alpski vrh, gotovo da je bio ljut što nije pogodio prvu stativu, ono što je vježbao na treningu.

Koliko bi nogometaša priznalo da je zabilo slučajan pogodak? Skromni Mislav kazao je istinu, a mogao je mirne duše kazati da je - gađao. Baš taj drugi kut. Jer on je već dokazao kakve spektakularne pogotke može zabijati. Međutim, Orša nije takav. Svaka čast Mislave...

Izvor: sportske.hr/Foto: Facebook

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.