KONAČNI PAD KRŠĆANSTVA? Evo kada će islam postati dominantna svjetska religija!

31.08.2019. 08:50:00

ALARMANTNI PODATCI

Zbog sve većeg priljeva migranata u Europu i rasta broja ateista, islam će do 2070. godine postati vodeća svjetska religija, pokazali su rezultati analize Istraživačkoga centra Pew.

Postotak stanovništva kršćanske i islamske vjeroispovijedi izjednačit će se za oko 53 godine te će iznositi oko 32 posto.

Do 2100. godine u svijetu će muslimana biti oko jedan posto više od kršćana.

Rezultati istraživanja pokazali su da islam postaje najbrže rastuća religija na svijetu. Godine 2010. na svijetu je bilo 23 posto muslimana, a 31 posto kršćana.

Međutim, istraživanje je pokazalo da muslimani u prosjeku imaju više djece od pripadnika bilo koje druge vjeroispovijedi – u prosjeku 3,1 u odnosu na 2,3 djece, koliko ih imaju pripadnici svih ostalih vjerskih zajednica zajedno.

Unatoč sve većem broju ateista i pripadnika islamske religije, do 2050. kršćanstvo će ipak ostati najmnogoljudnija religija na svijetu, ali ne i zadugo potom.

Usprkos tome što ne utječu na rast globalne populacije, migracije dovode do naglog rasta muslimanske populacije u pojedinim dijelovima svijeta poput Europe i Sjeverne Amerike.

Prošle godine postotak muslimana u SAD-u iznosio je jedan posto, dok bi, prema predviđanjima stručnjaka, do 2050. godine taj postotak trebalo da iznosi 2,1 posto.

Izvor: Z.G./Dnevno.hr/Foto:Wikimedia Commons

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.