KRATKA OBUKA PA U RAT! POJAVIO SE GENIJALAN VIDEO: Mlade ‘zenge’ na vatrenom krštenju

28.09.2021. 16:16:00

Iako je koncem 90-te bilo sasvim jasno da će doći do oružanog sukoba, galopirajući rat koji je buknuo u Hrvatskoj sve je iznenadio.

Najveći broj hrvatskih dragovoljaca i branitelja prije rata prošao je osnovnu vojnu naobrazbu u JNA čije je odsluženje u bivšoj Jugoslaviji za sve punoljetne muškarce bilo obvezno, no obzirom da je ratna stvarnost ipak izgledala ponešto drugačije, mnoge su “zenge” prije odlaska na bojišnicu ipak morale odraditi brzinsku obuku i podsjetiti se na rukovanje oružjem.

Da je osim toga bila potrebna kolika-tolika kondicijska spremnost na fizičke napore, otkriva i vrlo zanimljiv, tek objavljen video mladih Hrvata koji se na zagrebačkom Sljemenu užurbano pripremaju na rat.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Screenshot

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.