Kreću vlakovi iz Osijeka, Vukovara i Vinkovaca do Splita

28.06.2024. 08:45:00

Iz Hrvatskih željeznica javljaju kako od subote, 29. lipnja do 3. rujna voze noćni sezonski vlakovi koji povezuju kontinentalnu Hrvatsku s Dalmacijom.

Vlak iz Vukovara kreće u 16.57, u Vinkovcima je u 17.21, a u Splitu u 6.51. Povratno iz Splita kreće u 21.11, u Vinkovcima je u 10.53, a Vukovaru u 11.11. Iz Osijeka je polazak u 19.48, a dolazak u Split u 9.21. Povratno, iz Splita polazak je u 22.23, u Osijeku je u 12.04. Zbog radova na relaciji Vukovar - Vinkovci i obrnuto putnici će biti prevezeni autobusima. Može se putovati i prema Šibeniku, uz presjedanje u Perkoviću. Cijene karata za vlakove prema obali snižene su za 40 %. Putnici koji putuju noćnim vlakovima mogu kupiti kartu za vagon za spavanje, vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, uz mogući prijevoz bicikla. Ako je putnik u vagonu za spavanje ili vagonu s ležajima, uz kartu se dodatno naplaćuje korištenje postelje ili ležaja. Svi putnici trebaju rezervirati mjesto, uključujući one koji imaju pravo na besplatan prijevoz.

Djeca i učenici te umirovljenici i osobe starije od 65 godina voze se besplatno, a redoviti studenti mogu po cijeni mjesečne karte (9,95 eura) neograničeno putovati vlakom u RH, po pilot-projektu povoljnijeg prijevoza. 

Izvor: glas-slavonije.hr/Foto: Zdenko Pušić

Izvorni autor: D.Ki.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.