Kremlj odbacuje optužbe za rušenje aviona s Jevgenijem Prigožinom

25.08.2023. 13:09:00

Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja, odbacio je optužbe da službena Moskva stoji iza rušenja aviona u kojem je bio i Jevgenij Prigožin, prenosi Dnevnik.hr.

Optužbe protiv Kremlja potpuna su laž, izjavio je Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja o padu zrakoplova u kojem je bio i zloglasni vođa Wagner grupe, Jevgenij Prigožin

Peskov je rekao da je bilo mnogo spekulacija o rušenju zrakoplova i tragičnoj smrti putnika. "Na Zapad, naravno, spekulacije stižu iz određenog kuta. Sve je potpuna laž. Kad govorimo o tome vodit ćemo se samo činjenicama", rekao je Peskov, dodajući da tih činjenica, u ovom trenutku, nemaju mnogo. 

"Činjenice se moraju razjasniti u službenoj istrazi koja upravo traje", rekao je Peskov novinarima. 

Na pitanje ima li Kremlj potvrdu da je Prigožin nedvojbeno bio u zrakoplovu, Pestov je ponovio da čekaju rezultate istrage. 

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:video screenshot/Ilustracija/Jevgenij Prigožin/Bahmut

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/S.Ve.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.