Krenuli u lov na koljača i poručili da su mu dani odbrojani: "On je lice zla, on je naš Osama bin Laden!"

15.10.2023. 10:38:00

MOGLO BI POTRAJATI

Izrael ga je više puta uhitio, a Yahya Sinwar je u izraelskim zatvorima proveo 24 godine. Smatra se odgovornim za ubojstvo 1300 Izraelaca u napadu 7. listopada, prenosi Dnevnik.hr.

Izraelske trupe u subotu su lovile zapovjednika Hamasa koji je opisan kao palestinski Osama bin Laden. Obećavaju da će ga pronaći gdje god se skrivao te odlučno tvrde da su mu dani odbrojani.

Yahya Sinwar (60) trenutni je šef Hamasa u pojasu Gaze.

Izrael ga je više puta uhitio, a Sinwar je u izraelskim zatvorima proveo 24 godine. 2011. je oslobođen u sklopu razmjene zarobljenika u zamjenu za izraelskog vojnika Gilada Shalita.

Sinwar se smatra odgovornim za ubojstvo 1300 Izraelaca u napadu 7. listopada.

"Yahya Sinwar je lice zla. On je glavni mozak ovoga, kao što je bio Bin Laden. Svoju karijeru izgradio je na ubijanju Palestinaca kada je shvatio da su kolaboracionisti. Tako je postao poznat kao koljač iz Khan Younisa u južnoj Gazi", rekao je potpukovnik Richard Hecht, glasnogovornik izraelskih obrambenih snaga, te dodao da se izraelske trupe neće smiriti dok ne bude pronađen i ubijen.

"On i cijeli njegov tim su nam meta. Doći ćemo do tog čovjeka", rekao je i dodao da bi to moglo potrajati, piše Daily Mail.

Sinwar su Sjedinjene Američke Države proglasile teroristom 2015. godine.

Mrtav čovjek

Glavni glasnogovornik izraelskih obrambenih snaga Daniel Hagari rekao je da je Sinwar "mrtav čovjek".

"Hamasovo vojno i političko vodstvo, sva njegova imovina, mogu se napasti i osuđeni su na propast", dodao je.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:Yahya Sinwar/Afp

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/V.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.