Kružili oko grada zbog magle, udarili u planinu pri 300 km/h

27.01.2020. 08:59:00

Ono čega nisu bili svjesni je da idu prema planinama. Trenutak kasnije, u 9.45 sati, zabili su se u planinu pri brzini od 300 km/h. Hitna pomoć stigla je brzo, ali nažalost obitelji Bryant nije bilo spasa

Korak po korak otkriva se što se točno dogodilo. Svijet je u nedjelju ujutro po američkom vremenu šokirala vijest da je legendarni košarkaš Kobe Bryant (41) poginuo u helikopterskoj nesreći.

Daljnim razvojem situacije stigla je tragična potvrda da je u helikopteru bila i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore. Obitelj Bryant s još sedam suputnika putovala je na košarkaški turnir za djevojčice na kojem je Gianna Maria trebala nastupati. Turnir nisu dočekali, a svi su poginuli na licu mjesta.

Hitna pomoć brzo je stigla na mjesto nesreće, a šerifi okruga Los Angelesa zajedno s lokalnom vatrogasnom službom uspjeli su ugasiti požar izazvan padom helikoptera. Putnicima nažalost nije bilo spasa.

LA county firefighters on the scene of a helicopter crash that reportedly killed Kobe Bryant in Calabasas | Autor: GENE BLEVINS Foto: GENE BLEVINS

LA county firefighters on the scene of a helicopter crash that reportedly killed Kobe Bryant in Calabasas | Autor: GENE BLEVINS Foto: GENE BLEVINS

Američki TMZ prvi je donio vijest o Kobeovoj smrti, a sada prvi donosi nove detalje nesreće. I ruku na srce, zaista su stravični.

Vrijeme u LA-u to nedjeljno jutro bilo je strašno maglovito. Toliko da su i zračne snage losanđeleške policije imale zabranu letenja. Pokazivač leta pokazao je da se Kobejev helikopter prvi put na radaru ukazao iznad zoološkog vrta u LA-u. Šest puta kružio je nad gradom pri niskoj visini vjerojatno čekajući da se magla raščisti, javio je TMZ.

Pilot je kontaktirao kontrolni toranj u 9.30 i u tornju su bili svjesni da je helikopter kružio 15-ak minuta. Pilot se, zatim, zaputio prema jugu i zapao u još veću maglu. Ono čega nisu bili svjesni je da idu prema planinama. Pilot je odjednom naglo podigao helikopter s visine od 260 na 600 metara. Trenutak kasnije, u 9.45 sati, zabili su se u planinu pri brzini od 300 km/h.

Među poginulima su i bejzbolski trener John Altobelli (56), njegova kći Alyssa i supruga Keri, piše CNN. Bryantova kći Gianna i Alyssa bile su suigračice u akademiji Mamba i putovale u Thousand Oaks na košarkaški turnir za djevojčice.

Helikopter tipa Sikorsky S-76B izrađen je još 1991. i registriran je na tvrtku Island Express Holding Corporation, dakle nije bio u Bryantovu vlasništvu.

Iz tvrtke proizvođača helikoptera izrazili su sućut svima zahvaćenima ovom tragedijom i dodali da im je sigurnost prvi prioritet, da će informirati sve vlasnike takvog tipa helikoptera utvrdi li istraga da je kvar uzrokovao pad.

Kobe Bryant cijelu košarkašku karijeru proveo je samo u dresu Los Angeles Lakersa. Dvadeset godina igrao je za jedan klub, koji je vinuo u mitske visine. Pet puta bio je NBA prvak s Lakersima (2000-2002, 2009 i 2010), dva puta bio je MVB NBA finala (2009, 2010) te MVP prvenstva 2008.

Osamnaest puta nastupio je u All Star momčadi te četiri puta bio MVP All Stara. Lakersi su njegov dres umirovili kada se odlučio povući kao najbolji strijelac momčadi iz Kalifornije u povijesti s 33,643 poena.

NBA: Utah Jazz at Los Angeles Lakers | Autor: Robert Hanashiro Foto: Robert Hanashiro

Izvor: 24sata/ Foto: GENE BLEVINS

Izvorni autor: Boris Trifunović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.