LAUC: “HLK KAŽE DA SU PCR TESTOVI BESMISLENI. Zašto smo dali 2 milijarde kuna za njih?”

10.03.2022. 19:47:00

Prof. dr. Gordan Lauc osvrnuo se na Faktografov tekst u kom se prenosi dopis HLK-a u kom se navodi kako su nalazi PCR testova zapravo informativni, jer se temeljem njih ne može zaključiti može li netko prenositi zarazu dalje. Njegov status prenosimo u cijelosti:

U svom dopisu Faktografu Hrvatska liječnička komora zaključuje da su PCR testovi besmisleni, jer su previše osjetljivi pa i oni koji nisu zarazni i/ili zaraženi mogu biti pozitivni na testu (https://faktograf.hr/…/lijecnicka-komora-laz-je-da-su…/).

To je istina, qPCR je iznimno osjetljiva metoda i doslovno može detektirati nekoliko molekula RNA koje ste možda udahnuli prije nekoliko minuta i ostale su zalijepljene u mukusu u vašem nosu (nos je multifunkcionalna maska razvijena tijekom milijardi godina evolucije i od virusa nam pruža fizikalnu, kemijsku i biološku zaštitu)

Nažalost za te (kako HLK kaže, neinformativne, dakle besmislene) PCR testove smo platili preko dvije milijarde kuna, a izolacije i samoizolacije uvedene na temelju tih testova koštale su nas i puno više. Zato sada nemamo novca za razne bitne stvari…

Najgore je da i dalje rasipamo novac na PCR testove. Jučer smo primjerice potrošili oko 4 milijuna kuna samo za testove. Temeljem tih testova oko 2500 ljudi smo doslovno stavili u zatvor i zabranili im rad i normalno funkcioniranje, iako to što su pozitivni na testu (prema onome što kaže HLK) ne znači ništa. To je dodatno izgubljenih oko 20,000 radnih dana…

Moje jedino pitanje je: ZAŠTO? Zašto u uvjetima globalne krize rasipamo milijune na nešto za što i liječnička komora u svom pisanom očitovanju kaže da nema smisla…

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HRT

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.