LAUC UZVRATIO HUBOLU: “Očekujem da sad i voditelja stožera KB Dubrava počaste istim riječima kakvima su i mene…”

08.12.2021. 14:28:00

Gordan Lauc nedavno je izbačen iz vladinog znanstvenog savjeta i kasnije žestoko kritiziran od strane HUBOL-a kao krivac za nedovoljnu spremnost građana da se cijepe jer je tvrdio da su covid-potvrde problematične i ne doprinose smanjenju, već povećanju zaraze, jer liječnicima potvrde traju 9 mjeseci, a cjepivo je neučinkovito nakon toliko vremena, pa cijepljeni liječnici prenose zarazu na pacijente jer ih nitko ne testira. Sad je za to dobio potvrdu od voditelja stožera KB Dubrava, prof. dr. sc. Brune Barišića. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

U jučerašnjoj emisiji “Otvoreno” Prof. dr. sc. Bruno Baršić, dr. med., voditelj stožera KB-a Dubrava, rekao je da su bolničke infekcije sa SARS-CoV-2 velik problem.

Očekujem da će ga HUBOL – Hrvatska udruga bolničkih liječnika “počastiti” istim onim lijepim riječima kojima je počastila mene kad sam na to upozoravao čim su objavljeni znanstveni radovi koji su pokazali da zaštita od zaraze koju daje cijepljenje opada na oko 50% već nakon šest mjeseci, a da zaraženi cijepljeni nose podjednaku količinu virusa kao i zaraženi necijepljeni…

Nažalost covid-potvrde u zdravstvu su u velikoj mjeri pridonijele tim bolničkim infekcijama. Da je “struka” slušala “znanost”, mogli smo u periodu kad je prevalencija virusa u populaciji bila jako visoka redovito testirati sve koji dolaze u kontakt s teško bolesnim ljudima i tako spasiti brojne živote. Nažalost pojedinim istaknutim pojedincima i organizacijama bilo je važnije i dalje lobiranjem širiti neistine u nadi da će tako dodatno potaknuti prodaju cjepiva… Sada uvode testiranje i za cijepljene zdravstvene djelatnike, no broj zaraženih je u padu već tjednima i to uskoro više neće niti imati smisla…

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: Gordan Lauc, snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.