LAUC: “Znanost na kraju uvijek nađe put do istine, a ona je samo jedna”

21.02.2022. 19:26:00

Prof. dr. Gordan Lauc prokomentirao je radikalni zaokret u razmišljanju kolege znanstvenika Ivana Đikića, koji je prvo tvrdio da je Covid prehlada i kako nema smisla dizati paniku, potom postao najveći pobornik strogih mjera i panike, da bi se na kraju vratio na početne položaje i zaključio da od mjera nema koristi.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Ponekad to traje jako dugo, no na kraju znanost nađe put do istine, a istina je jedna.

“Mjere” nemaju, niti su imale smisla. Rezultate nisu dale niti u Hrvatskoj, niti bilo gdje drugdje u Europi. Svi smo se zarazili (mnogi to nisu niti primjetili) sa, ili bez mjera. Kad to sada i Dr. Doom javno izjavljuje, mislim da oko toga više neće biti previše rasprave.
Osobni oprez i edukacija su naravno imale veliku ulogu, no bilo kakvo nametanje “mjera” bilo je potpuno beskorisno, a nažalost, jako, jako štetno… Srećom naša Vlada nije slušala Dr. Dooma i ostale zagovaratelje strogih mjera i mi smo (osim na proljeće 2020) cijelo vrijeme imali “mjere” koje su među najblažima u Europi.

Da smo sve mjere ukinuli na proljeće prošle godine, broj zaraženih, teško bolesnih i preminuli od COVID-19 bi bio gotovo jednak, a šteta koji svi tek moramo platiti puno, puno manja…

To treba jako dobro zapamtiti za neku novu pandemiju i u zakone ugraditi vrlo jasnu zabranu donošenja bilo kakvih odluka za koje znamo da donose štetu, a nema nikakvih dokaza da su korisne.”

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.