Legendarni vukovarski branitelj Ćipe: ‘Tomo, u pravu si, puno je članova SDSS-a sudjelovalo u Domovinskom ratu, ali na suprotnoj strani!’

15.07.2020. 16:12:00

Tomo Medved jučer je gostovao na Novoj TV prilikom čega je govorio o koaliciji HDZ-SDSS. Tom prilikom je spomenuo i da je u HV-u bilo branitelja srpske nacionalnosti, na što je reagirao vukovarski branitelj Stipo Mlinarić Ćipe, član i jedan od utemeljitelja Domovinskog pokreta, koje je ponajprije napisao kako žali Medveda, ali ga je i oštro prozvao tražeći odgovor na pitanje koji su to članovi SDSS-a bili hrvatski branitelji. Uz to nije propustio osvrnuti se na spomen Medvedov spomen Lazara Grujića.

”Iskreno, žao mi je gledati Tomu Medveda, generala pobjedničke Hrvatske vojske, kako sinoć na Novoj TV brani neobranjivo. Plenković ga šalje u bitku znajući da pobijediti ne može, ali potrošiti ga i poniziti sigurno može i hoće. Medved uspoređuje današnju koaliciju HDZ-a i SDSS-a s 2008. godinom i spominje da je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro digao ruku za tu Vladu.

Radi se o dvije vrlo različite situacije. Manjinski zastupnici su 2008. godine samo povećali već uspostavljenu HDZ-ovu većinu, a danas Plenkovićev HDZ svjesno bira SDSS kao strateškog partnera koji mu je očito svjetonazorski blizak.

Osim toga, Miroslav Škoro tada je nakon par mjeseci napustio tu nakaradnu koaliciju za razliku od Tome Medveda koji je četiri godine bio ministar branitelja upravo zahvaljujući podršci Milorada Pupovca i SDSS-a. I sada je ponovno SDSS strateški partner u Vladi i HDZ-u i Tomi Medvedu koji ne može postati ministar ako Pupovčevi ljudi ne dignu ruku u Hrvatskom saboru.

Najviše mi ga je bilo žao kada se na novinarsko pitanje oko koalicije HDZ-a i SDSS-a počeo opravdavati na način da govori da je u HV-u bilo branitelja srpske nacionalnosti. Tomo, i ti i ja dobro znamo da hrvatski branitelji srpske nacionalnosti nemaju baš ništa s SDSS-om. Nitko od njih nije član te stranke, a ovi iz SDSS-a čak ih nazivaju pogrdnim imenima.

Navedi Tomo, molim te, da javnost zna, koji se SDSS-ov zastupnik borio u Domovinskom ratu, ili barem neki član njihove obitelji. I ti i ja dobro znamo da je SDSS nastao spajanjem SDS-a Gorana Hadžića i Vojislava Stanimirovića – gradonačelnika okupiranog Vukovara s Miloradom Pupovcem. Tomo, u pravu si, puno je članova SDSS-a sudjelovalo u Domovinskom ratu, ali na suprotnoj strani od tvoje i moje! Tko zna, možda ti je budući premijer Plenković dao zadaću da i njih uvrstiš u registar hrvatskih branitelja? Želim ti svu sreću u daljnjem radu kao ministru hrvatskih branitelja i očekujem velike pomake u pronalasku nestalih hrvatskih branitelja jer sad imaš koalicijskog partnera koji vjerojatno zna gdje su bačeni i zakopani.

Također Tomo, spomenuo si sinoć i Lazara Grujića koji je bio na listi Domovinskog pokreta kao koalicijski partner u ime Stranke umirovljenika. Gospodin Grujić živi u Svetoj Nedjelji i osim što je po nacionalnosti Srbin ne vidim nikakvu svrhu njegovog spominjanja. Time u istu ravan stavljaš lojalne građane s onima što su rušili i ubijali, a jednu umirovljeničku stranku sa strankom koju su osnivali srpski ratni zločinci osuđeni u Haagu.”, napisao je Mlinarić Ćipe na svom Facebook profilu.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.