Logoraši ogorčeni: 'Kada se Pupovac odluči ne eksponirati onda to u ime Srba čine njegovi pobočnici. Moramo reći dosta!'

14.08.2021. 08:28:00

Ivan Turudić, predsjednik Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora za Splitsko-dalmatinsku županiju, oglasio se povodom obilježavanja 'Dana logoraša', Dana logora Knin i 30 obljetnice prve razmjene logoraša Tepljuh. Tom prilikom osvrnuo se i na probleme izjednačavanja žrtve i agresora, ali i na optužnice iz BiH.

Priopćenje HDLSKL prenosimo u cijelosti.

"Nakon provedene VRO Oluja i uspostave slobodne i demokratske Republike Hrvatske na cijelokupnom teritoriju Republike Hrvatske hrvatski branitelji i hrvatski narod pokazli su svu svoju veličinu i kršćanski nauk pružajući milost velikosrpskom agresoru i njegovoj poraženoj vojsci! 

Mi LOGORAŠI, koji smo mučeni s i pod simbolima zla, 'crvenom zvjiezdom petokrakom' i četničkom kokardom a kojima su nam i figurativno i praktično nanosili psihofizičku bol, nakon izlaska iz logora vratili smo se u svoje postrojbe i nastavili sudjelovati u obrani domovine. Kao hrvatski vojnici smogli smo snage izdignuti se iznad ljudskih slabosti i pružiti poraženoj srpskoj vojsci milost (iako smo za njih bili Ustaše) te ih zaštitili po svim pravilima Ženevske konvencije. Svaki logoraš je za vrijeme svog boravka u zarobljeništvu bio prisiljen slušati kako je on 'Ustaša' s kojim se treba obračunati. Mnogi su nažalost likvidirani u srpskim koncentracijskim logorima samo zato što su bili Hrvati, zato što su bili 'Za Dom Spremni' i spremni umrijeti za Domovinu!

A nitko od nas logoraša ni mrvice milosti nije dobio!

Dodatnu sol na rane trljaju nam oni koji pokušavaju revidirati Domovinski rat i izjednačavati krivnju nas i srpskog agresora.

Zbog takvih pokušaja revidiranja Domovinskog rata i političke higijene hrvatskog naroda potrebno je iznova ponoviti što sve proteklih godina izjavljuju srpski predstavnici u Hrvatskoj i Srbiji!

Prije nekoliko godina predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u nazočnosti najvišega klera SPC i Milorada Pupovca, zastupnika u Hrvatskom saboru, izjavio je: 'Jedina krivica i Ane Frank i Srba iz Krajine bila je ne nešto što su uradili... traženo je i primenjeno konačno rešenje', pritom je u isti kontekst stavio Hitlera i Tuđmana s jedne, a Židove i Srbe s druge strane.

U 2018. godini bio je 'blaži'. S ove strane Dunava i Drine, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja SNV obilježava tradicionalnom 'izjavom sjećanja'. U prošlogodišnjoj 'izjavi' ove jednonacionalne udruge građana Oluja je dovedena u ovaj kontekst: 'ubojstva, etničko čišćenje, sistematsku pljačku, uništavanje imovine i ometanje povratka izbjeglica'. 

Nastavilo se revidiranje Domovinskog rata i u svim narednim godinama. Tako i ove godine kad se Milorad Pupovac odluči ne eksponirati u javnom prostoru onda to u ime Srba čine njegovi pobočnici. U ovogodišnjim objavama prednjače Pupovčevi pobočnici poput SDSS-ova načelnika Borova Zorana Baćanovića koji na društvenim mrežama širi transparent na ćiriličnom pismu 'Oluja zločin koji još traje'! Radi se o istom načelniku koji javno iznosi kako mu smeta mural posvećen mučki likvidiranim braniteljima u Borovu selu. Bezočno vrijeđaju sve žrtve iz Domovinskog rata, odbijaju pruženu milost i ne odustaju od stvaranja 'Velike Srbije' (Srpskog sveta), kamoli da su spremni priznati velikosrpsku agresiju na RH ili uspostavljanje logore na teritoriju Srbije. Posjedovanje i upotreba automatskog oružja, i inim drugim provokacijama, što je dokumentirano video materijalima, u istim i drugim mjestima u RH nastanjenim srpskom manjinom kroz proteklo vrijeme u više navrata je prošlo bez jasne osude, kao i svojatanje dijelova teritorija RH.

To je njihov 'Svijet', njihova politika laži, pokušaj revizije Domovinskog rata ali i njihova tiha patnja, 'JEŽEVA MUKA' jer ničim ne mogu opravdati zločine koje su učinili u ime velikosrpske politike (potvrđuju presude međunarodih sudova) i opravdati prema svom narodu sve

započete i izgubljene ratove. Frustrirani i nemoćni moraju s tim mislima lijegati i ustajati!

Pupovac i SDSS ne daju izjave za javnost i ne pomišljaju osuditi pokušaje rušenja suvereniteta Republike Hrvatske što bi značilo da se s istim možda slažu?

Kao i uvijek u prošlosti izostala je osuda narušavanja suvereniteta RH od strane predstavnika nevladinih udruga, istaknutih pojedinaca, dežurnih higijeničara: Vesne Tešelić, Zorana Puhovskog, Žarka Puhovskog, Tvrtka Jakovine, Dragana Markovine, Stipe Mesića.... Postavlja se pitanje: zar se oni slažu s Pupovčevim izviđačima i sljedbenicima politike stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić. Unatoč pokušaju da se nametne suživot još jednom se potvrđuje da suživot ne postoji, samo život jednih pored drugih.

U svakom slučaju za službeno srpstvo u Hrvatskoj Oluja nije oslobodilačka akcija.

Hrvatski branitelji, civili, djeca, žene, starci, mi logoraši za srbe smo bili samo 'Ustaše' koje treba istrijebiti, takve poruke šalju nam i danas! Kad je trebalo znali smo obraniti Domovinu od velikosrpske agresije jer smo bili 'ZA DOM SPREMNI' i umrijeti ako treba!.

Sad i ovdje moramo reći dosta! 

Svi Srbi koji ne vole RH, ne žele poštivati Ustavno pravni poredak RH, ne žele u njoj živjeti mogu slobodno napustiti teritorij RH i na taj način umanjiti svoju patnju, 'JEŽEVU MUKU', stoji u priopćenju.

Izvor: Direktno

Izvorni autor: ts/foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.