Logoraši traže reakciju institucija zbog teologa iz Srbije

30.01.2021. 15:05:00

​Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije​ nakon provokacije srpskog teologa u Kninu traži da hrvatske vlasti promptno reagiraju na sve koji vrijeđaju osjećaje hrvatskog naroda i pokušavaju provoditi projekt SANU u Hrvatskoj.​

Od hrvatskih institucija zahtijeva se promptna reakcija, privođenje i procesuiranje svih velikosrba, četnika i onih koji se usude vrijeđati osjećaje hrvatskog naroda i pokušavaju provoditi projekt Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) na teritoriju Hrvatske​, priopćeno je iz tog društva.

Inače, u Memorandum SANU-a iz 1986, među ostalim, postavljeni su zahtjevi za ujedinjenjem svih Srba u teritorijalnu cjelinu.

U reakciji na slučaj humanitarca i teologa iz Srbije koji je nedavno objavio svoj video-uradak s kninske tvrđave i koji Knin, među ostalim, naziva srpskim, poručili su da se prelila čaša strpljenja i tolerancije zla koje se događa na teritoriju RH.

​Podsjećajući da je nakon završene operacije “Oluja” i dolaska u Knin predsjednik Franjo Tuđman izjavio​ da oslobađanje Knina znači više negoli samo osvajanje hrvatskoga područja i hrvatskoga grada​, ali i da znači stvaranje uvjeta za stabilnost hrvatske države za stoljeća unaprijed​, ističu kako je teško za povjerovati ​da se ​i predsjednik RH Franjo Tuđman prevario u svojoj procjeni.

U priopćenju podsjećaju i na neka veilkosrpska (ne) djela ​koja su se dogodila u zadnje vrijeme​ i ističu izvješće SOA-e o jačanju četništva na prostoru RH. Upozoravaju, uz ostalo, na pronađen arsenal oružja kod ​S​rbina u selu Vera kod Vukovara, razbijanje spomen-ploče u Tepljuhu postavljene u sjećanje na logoraše koji su bili zatočeni u srp​s​kim koncentracijskim logorima u Kninu (Tvrđava, Stara Bolnica, Kula, Vojarna, Golubić…)​.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ /ds

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.