LOVREN PODIJELIO SLIKU SPORNOG ZALEĐA: “Ne razumijem ovo”

02.12.2022. 10:06:00

Hrvatskoj reprezentaciji je u 18. minuti ključne utakmice Svjetskog prvenstva protiv Belgije dosuđen jedanaesterac kad je Carrasco srušio Kramarića, ali nakon VAR pregleda on je poništen zbog navodnog zaleđa. Sudac Anthony Taylor prvo je pokazao na bijelu točku, no Nijemac Marco Fritz zvao ga je iz VAR sobe i tvrdio da je Dejan Lovren bio u zaleđu. Iz grafike koji su ponudili nije sasvim jasno kako.

Lovren i Jan Vertonghen bili su rame uz rame, doslovno, a grafika koju je Fifa ponudila u prijenosu još više zbunjuje. Prema njoj, Hrvat je u zaleđu iako su i glava, ali i ruka Belgijca bliži golu?! No gleda se rame, a Lovrenovo je, kako tvrdi tehnologija, ispred.

Inače, na SP-u se koristi sustav poluautomatskog zaleđa. Taylor je poništio prvotnu odluku i pokazao na zaleđe, a hrvatskim reprezentativcima ništa nije bilo jasno.

Ipak, taj jedanaesterac nije bio presudan jer je Hrvatska izborila remi 0:0 i tako se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Snimka je pokazala da je Dejan Lovren bio u milimetarskom zaleđu prilikom prvotnog ubačaja, a sudac Anthony Taylor je nakon pregleda snimke utvrdio da je utjecao na igru. Lovren je nakon utakmice objavio sliku zaleđa na Instagramu i napisao: “Ne razumijem iskreno VAR!”

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.